Közélet

2008.04.29. 12:58

Itt van május elseje...

Szerte a megyében rendeznek majálist csütörtökön, illetve pénteken. Lesznek olyanok is, akik munkával ünneplik a munka ünnepét. Az alábbiakban ízelítőt adunk szűkebb hazánk rendezvényeiből.

kemma.hu

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Lajcsi Nyergesen lép fel május elsején
[/caption]

Nyergesújfalu. A halastavaknál délelőtt csütörtökön tíz órakor legjobb BMX-kerékpárosainak bemutatójával avatják a Holcim extrémsport-pályát. Délután háromkor kezdődik a szuperbuli Lajcsival és zenekarával, este hattól a Tarjáni Csibészek zenekar szórakoztatja a nyergesieket.

Tata. A hagyományok jegyében az MSZP városi szervezete az idén is az Építők parkjában várja a majálisozókat. A gyerekeknek egész nap biztosítanak lehetőséget az elektromos kisautók és a quadok kipróbálására, míg a felnőttek folyamatosan kaphatnak hasznos tanácsokat az egészségügyi sátorban.
Jazzbalett bemutatót tartanak 11 órától, délután egytől pedig Gáspár Laci lép fel. A Hat''s of Blues Band koncertje 14 órától lesz hallható, míg a politikai fórum 15 órakor kezdődik. Ezen parlamenti és önkormányzati képviselők egyaránt részt vesznek. A programokat 16 órától a Wamp Együttes játéka zárja.

Bakonyszombathely. A helyi sportegyesület egész napos majálist szervez a kastélyparkban, május 1-jén 10 órától. Lesz kispályás labdarúgóbajnokság utcáknak, lakóközösségeknek, gyerekeknek légpuska lövészet, kerékpárverseny. „Fut a Szombathely„ címmel parkfutás, büntetőrúgó- és dobó verseny.

Gyarmatpuszta. Majálist rendeznek Gyarmatpusztán a szabadidőparkban. Elsején kilenc órától egyészen huszonhárom óráig folyamatos rendezvényekkel várják az érdeklődőket. Lesz kispályás focibajnokság, lőverseny, íjászbemutató és erős ember vetélkedő is. Hogy ne csak a sport kapjon szerepet, fellép többek között a Stréhli gyermekzenekar, a szomori Néptánc Együttes és több mazsorett és aerobikcsoport is. Az esti műsoros esten nosztalgia bulin táncolhatnak a kilátogatók.

Bajna. A római katolikus templomban délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise után viseletkiállítást nyitnak meg az iskolában, majd májusfát állítanak a templom előtt. Délután háromtól végigvonulnak a falun a különböző korok, nemzetek ruháit viselők. A napot táncház zárja.

Bajót. A falu önkormányzata péntekre hívja majálisra a település lakóit a sportpályára. Délelőtt tíz órakor kezdődik a Bánk bán íjászverseny, aztán tűzoltók bemutatójával, játszóházzal várnak mindenkit. A délutáni focikavalkád keretében két órától a Magyar Katolikus Válogatott a Kistérség FC-vel mérkőzik meg.

Máriahalom. Falunapi rendezvénysorozat kezdődik két együttes fellépésével pénteken este hét órakor. Másnap kisvonatozás, Dudó bohóc, koronglövészet, bográcsfőző verseny, lovasbemutató, bűvész és bál is szerepel a kínálatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!