Közélet

2008.04.14. 12:15

A mérleg: 31 összetört sírkő, 1 dohányzó szobor, sok szabálytalanság

Címkék#bosszantó

Egy hónapja várjuk a bosszankodásra okot adó, emberi trehányságot, nemtörődömséget bemutató felvételeket, melyek érkeznek is sorjában. A már-már megszokott parkolói szabálytalankodások mellett sajnos sírköveket is rongáltak a vandálok megyénkben, és Öveges profeesszort is rászoktatták a cigarettára a vicces kedvűek.

kemma.hu

[caption id="" align="alignleft" width="330"] Ez már több, mint emberi trehányság (Fotó: Nyéki J.)
[/caption]A családtagok szinte naponta látogatják elhunyt szeretteik sírjait az ácsi vaspusztai temetőben, ezért érthető volt döbbenetük, amikor két hete a sírkert szétdúlt képe fogadta őket. Vandálok vertek szét harmincegy sírt. Amit a rongálók tönkretettek, azt a város képviselőtestülete alig egy hét alatt kijavította: a sírokat egy héten belül helyreállították. A vandálok több millió forintos kárt okoztak.

Tatán Öveges József professzornak, a gimnázium volt tanárának mellszobra is megmozgatta valaki(k) fantáziáját: a fizikát egyszerű példákkal, de hatalmas lelkesedéssel bemutató tanárember kezébe cigarettát nyomtak a tóparton.
Noha azt is kevesen tudják róla, hogy Tatán ő honosította meg a jégvitorlászást, de azt meg végképp lehetetlen elképzelni, hogy a termikus kölcsönhatást, vagy az égési folyamatt bármikor is cigarettával mutatta volna be.

Sajnos az utakon sem voltunk „tisztelettudóbbak”. Gyurgyo olvasónktól több olyan felvételt is kaptunk, melyek bizonyítják: vannak, akik képtelenek másokra is figyelni, szabályokat betartani vezetés közben. Vannak taxisok, akik a párhuzamos parkolást még hírből sem ismerik, míg mások a padkára nem hajlandóak állni – noha erre tábla is kötelezti őket.

És Önnek mi a véleménye? A kemma.hu-n és a 24 órában ezután is rendszeresen közzéteszünk olyan felvételeket, amelyek az emberi trehányságot mutatják.
Küldjön be Ön is fotót. Erre a címre várjuk a bosszankodásra okot adó felvételeket: [email protected]

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!