Kemma

2010.03.01. 16:37

Olvasónk tollából: mesék és rajzok készülhetnek a Szelim-napra a kistérségből

Címkék#Tatabánya

A tatabányai Természet, Ember, Környezet Egyesület Regélők csoportjának tagjaiként arra vállalkozunk, hogy 2010. szeptember második hétvégéjén a történelmi időkbe kalauzoljuk a történelmet kedvelő nagyközönséget, Szelim napi Regélő – Történelmi játszótér elnevezésű rendezvényünkön.

Rákász Mihály, Tatabánya

E nagyszabású program keretében rajzpályázatot hirdetünk a tatabányai és a kistérségi óvodák, iskolák gyermekei számára. Az óvodás korú pályázóktól Mátyás királyról szóló mesék rajzos megelevenítését várjuk, segítségül forrásuk lehet Komjáthy István: Mátyás-mondák könyve.

Az alsós-, felsős- és középiskolás kategóriában pályázó diákok feladata egyaránt a Vértes- vagy a Gerecse-hegység valamelyik mondájának, legendájának bemutatása, lerajzolása. Forrás: Lengyel Dénes: Régi magyar mondák című kötete. A pályamunkákat április 30-áig várjuk az Arany-óvodába.

A rajzpályázat ünnepélyes díjátadása és a munkákból rendezett kiállítás megnyitója a Szelim-napi Regélő rendezvényen lesz.
Akinek inkább írni van kedve, nevezhet a meseíró pályázatra, s megfogalmazhat kitalált történetet a földrajzi helyről (Vértes, Gerecse és/vagy Szelim-barlang), történelmi személyről vagy eseményről, ami a helyszínhez köthető. A forrás itt is a Lengyel Dénes-féle kötet. A leadási határidő április 30.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!