Tárgyalás

2022.11.02. 18:50

Rendszeresen bántotta, kis híján megölte volt élettársát Táton

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette a vád abban a törvényszéki ügyben, amelyet az Esztergomi Járásbíróságon tárgyalnak szerdán. A vádirat szerint a vádlott akár életveszélyes homloksérülést is okozhatott volna a sértettnek.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint egy férfi és egy nő élettársak voltak, ám a kapcsolatuk megromlott. 2017. december és 2020. április közötti időszakban az ittas férfi rendszeresen bántalmazta társát. Többször lökdöste és megpofozta a bal oldalára betegsége miatt lebénult, és csak bicegve járni tudó áldozatát, illetve volt olyan is, hogy ököllel arcon ütötte őt. Ezen bántalmazások alkalmával a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

2019. év nyarán, a bántalmazott nő nyaralójában az ismét ittas állapotban lévő férfi felpofozta a vele együtt italozó ismerősét, majd a gáz- és riasztófegyverével kövekre kezdett lövöldözni. Ennek a befejezésére szólította fel őt a nő, ám a férfi ekkor megrángatta a haját, majd a fegyvert a nő fejéhez szorította, és megfenyegette, hogy megöli őt és az ismerősét is. 

A férfi 2020. április 26-án 20 óra körüli időben a táti otthonukban, ittas állapotban, előzetes szóváltást követően ismét bántalmazta a nőt. A nyakánál fogva ráncigálta, az ágyra lökte, és testszerte több alkalommal megütötte. Eközben bal kezével szorította élettársa nyakát, aki emiatt csak nehezen kapott levegőt. A bántalmazás következtében a nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A homlokot ért ütés miatt fennállt az életveszélyes állapot bekövetkezésének lehetősége is. A tárgyalás csütörtökön a bizonyítási eljárás tanúinak meghallgatásával folytatódik, adta hírül a Komárom-Esztergom-Megyei Főügyészség. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!