közúti ellenőrzés

2019.03.13. 19:00

Ezek a sofőrök igen vakmerők voltak, amikor autóba ültek

Két olyan sofőrt is fogtak megyénk útjain, akik régóta hazardíroztak. De nem tudtak kitérni a rendőrök elől.

Kemma.hu/police.hu

Cél a mind biztonságosabb megyei közlekedés

Forrás: police.hu

A Tatabányai Rendőrkapitányság járőrei március 12-én 12 óra 20 perckor Tatabányán a Győri úton ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az intézkedés során a sofőr egy angol nyelvű vezetői engedélyt adott át a rendőröknek, amiről kiderült, hogy az hamis.

Az egyenruhások megállapították, hogy a jármű érvényes kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezik, valamint azt is, hogy az 58 éves férfit a Somogy Megyei Bíróság 1995-ben végleg eltiltotta a járművezetéstől ittas járművezetés elkövetése miatt. A sofőrt előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették és gyorsított eljárásban, 72 órán belül bíróság elé állítják.

A tatabányai rendőrök ugyanezen a napon 15 óra 10 perckor Tatabányán a Jedlik Ányos utcában, a vasútállomás közelében intézkedtek egy, a „Behajtani Tilos” jelzőtábla ellenére személygépkocsival oda behajtó férfival szemben. Az intézkedés során megállapították, hogy a 29 éves férfit a járművezetéstől eltiltották, ezért őt a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek, valamint a vele szemben közigazgatási bírságot is kiszabtak.

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök hét anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrök hat személyt fogtak el és nyolc főt állítottak elő. Biztonsági intézkedésre egy esetben került sor. Az egyenruhások négy ittas járművezetővel szemben intézkedtek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!