Kék hírek, bulvár

2017.05.18. 17:59

Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a Monostori erődben

Címkék#Komárom

Katasztrófavédelmi felkészítést szervezett csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Monostori Erődben, a Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság tagjainak, a helyi védelmi bizottság elnökeinek, valamint a komáromi járás és Naszály települések polgármestereinek.

N. T.

A feltételezés szerint május 18-án 12 óra 20 perckor Komáromtól néhány kilométerre a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű és 15 másodpercig tartó földrengés pattant ki.

A gyakorlaton többféle folyamatot is megfigyelhettek a települések vezetői, többek között műszaki mentést, tűzoltást, sérült személyek felkutatását mentőkutyákkal, valamint mentést alpin technikával.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság minden évben más helyszínen tartja meg a katasztrófavédelmi felkészítést az illetékeseknek, és minden alkalommal más kiemelt katasztrófaveszélyt vesznek alapul.

Idén Komárom és a földrengés került előtérbe, ugyanis 1763. június 28-án itt volt minden idők legnagyobb magyarországi földrengése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!