Kék hírek, bulvár

2017.04.20. 14:39

Nem törődtek a három gyerekkel, a 14 éves lány az anyjával járt bulizni

A Komáromi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a bakonybánki házaspárral szemben, akik 2014 és 2016 között nem nevelték, illetve nem foglalkoztak a gyermekeikkel, akik emiatt érzelmileg sérültek.

kemma.hu

DR. Reszl Ildikó megyei főügyész a kemma.hu-nak elmondta, hogy a szülők kapcsolata fokozatosan megromlott, ezért gyakoriak voltak közöttük a veszekedések, bántalmazások, aminek a gyerekek is szemtanúi voltak.

A szülők a gyerekekkel egyáltalán nem törődtek, nem ellenőrizték, hogy járnak-e iskolába, így fiuk és két lányuk igazolatlan hiányzása fejenként az 50 órát meghaladta. A házaspár az igazolatlan órák ellenére nem foglalkozott a gyermekekkel, akik a tanulmányaikat elhanyagolták, iskolai felszereléssel rendszeresen nem rendelkeztek, a tanintézmény házirendjét nem tartották be, agresszíven viselkedtek.

A fiú rendszeresen kialvatlanul járt iskolába, gyakran elaludt az órákon, a kislányok több esetben engedély nélkül hagyták el az iskola épületét, az órákon való részvételt megtagadták. A szülők a családsegítők és a pedagógusok felszólításai ellenére nem tartották az iskolával a kapcsolatot, fogadóórákon, szülői értekezleteken nem vettek részt, nem gondoskodtak arról, hogy gyermekeik a tankötelezettségüket teljesítsék.

Többször előfordult az is, hogy az asszony az akkor 14 éves kislányát magával vitte éjszakai szórakozóhelyre, ahol a kiskorú alkoholt is fogyasztott. A szülők az elhanyagoló magatartásukkal mindhárom gyermekük értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztették. A házaspár büntetőjogi felelősségéről a Komáromi Járásbíróság dönt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!