Kék hírek, bulvár

2017.04.02. 17:37

Az M1-es és a vasút mellett is lángolt az avar

Kis túlzással egymást érték az avartüzek az elmúlt napokban, ez pedig Komárom-Esztergom megyében a vonat- és az autós forgalmat is érintette.

kemma.hu

Közel öt hektáron pusztítottak a lángok az M1-es autópálya kerítése mellett, a Budapest felé vezető oldalon, Tatabánya közelében, a 64-es kilométernél pénteken. Kiszáradt fű és szemét gyulladt meg. A tatabányai hivatásos tűzoltók és a Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai közösen avatkoztak be. A füst zavarta a sztráda forgalmát, de a környezetét nem veszélyeztette a tűz.

Több helyen is kigyulladt az aljnövényzet a vasúti töltés mentén Almásfüzitő és Komárom, valamint Tata és Tatabánya között. A komáromi és a tatabányai hivatásos, valamint a komáromi önkéntes tűzoltók több órán keresztül küzdöttek a lángok ellen. Az oltás ideje alatt Almásfüzitő és Komárom között az érintett vasútvonalon, egy vágányon haladt a vonatforgalom.

Oroszlány több pontján közel ezer négyzetméteren pusztítottak a lángok pénteken. A száraz aljnövényzet gyulladt meg, amit a város önkormányzati tűzoltói oltottak el.

Az ácsi önkormányzati tűzoltók Ácson, a Völgy utcánál küzdöttek a lángokkal, ahol háromezer négyzetméteren nádas és növényzet égett, majd az Ács és a Nagyszentjános közötti vasúti töltéshez vonultak, ott ötszáz négyzetméteren égett a fű. 

A bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltókat Sárisáp külterületére riasztották, ahol húsz méter szélességben kapott lángra az avar. Az egységek a lángok továbbterjedését vízzel és kéziszerszámokkal akadályozták meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!