Kék hírek, bulvár

2016.10.20. 16:56

Rendőrök fognak posztolni a temetőknél

Közeleg Mindenszentek és a halottak napja, amikor a temetőkben felkeressük elhunyt szeretteink sírjait. Sajnos ezt az időszakot a tolvajok is kihasználják. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjét, Takács József őrnagyot kérdeztük, hogyan védekezhetünk ellenük.

kemma.hu

- Már most is érdemes jobban odafigyelni?
- Igen. A piacok október második felére zsúfolásig megtelnek a koszorú- és virágárusokkal. Aztán egyre többen mennek a temetőkbe, a sírkertek környékén megsokszorozódik a parkoló kocsik száma. Ebben a nyüzsgésben azonban nem mindenki a megemlékezésre készül: az alkalmi tolvajok, zsebtolvajok a piacokon, buszokon és a temetőkben is kihasználhatják a helyzetet.

- Mit tanácsolnak, hogyan védekezhetünk ellenük?
- A pénzüket, irataikat kabátjuk, táskájuk belső zsebében, vagy egyéb, másoknak nehezen hozzáférhető helyen tartsák. A bankkártyájukat pedig soha ne tárolják együtt a PIN kóddal!

- Mire érdemes még figyelni?
- Győződjenek meg arról, hogy gépjárművüket, kerékpárjukat gondosan lezárták. Értéket ne hagyjanak az autóban, és lehetőleg a kijelölt, őrzött, kivilágított parkolókat vegyék igénybe. A padra, síremlékre helyezett táskát, egyéb értéket soha ne hagyják felügyelet nélkül, még akkor se, ha csak vízért mennek vagy kidobják a hervadt virágokat.

- A rendőrség is nagyobb létszámban lesz jelen a temetők környékén?
- Természetesen a megyei rendőrök idén is megkülönböztetett figyelmet fordítanak a kegyelet napjaira, megteszik a szükséges bűnmegelőzési intézkedéseket és fokozott jelenlétet biztosítanak a temetők környékén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!