Kék hírek, bulvár

2016.10.21. 15:17

Kiürítették Szárliget központját egy geocaching-láda miatt

Nagy riadalmat okozott az ismert kincskeresős játék a faluban: információink szerint egy csuklyás férfi helyezte el a dobozt a polgármesteri hivatal közelében, ami gyanússá vált egy helybélinek. A rendőrök keresőkutyákkal eredtek a férfi nyomába, mígnem kiderült, hogy miről is van szó.

kemma.hu

Péntek délután értesítették a hatóságokat egy gyanús doboz miatt, amelyet egy csuklyás férfi tett a szárligeti polgármesteri hivatal közelében lévő vasúttörténeti kiállítás egyik kiállítási tárgya alá. A férfi ezt követően elfutott a helyszínről, ezt furcsállta egy szemtanú, aki a kiállítási tárgy (egy csille) alá nézve észrevette a dobozt.

A gyanús csomag miatt értesítették a hatóságokat. Információink szerint a rendőrök keresőkutyákkal érkeztek a helyszínre, és a dobozt elhelyező férfi nyomába eredtek. A rendőrség mellett a katasztrófavédelem is nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A polgármesteri hivatal közelében élőket ideiglenesen kiköltöztették lakóhelyükről.

A csomagot közelebbről megvizsgálva azonban kiderült, hogy nincs veszélyben a falu lakossága: a csuklyás férfi egy geocaching-ládát tett a csille alá.

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely (ez a "cache") pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat feltölti a geocaching.hu oldalra, majd más játékosok letöltik azokat GPS készülékükre, és megkeresik a rejtekhelyet. 

A rendőrség 17.22-kor az alábbi közleményt adta ki:

"A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2016. október 21-én 12 óra 27 perckor érkezett bejelentés, hogy Szárliget központjában egy ismeretlen csomagolású tárgyat találtak, ami az egyik emlékműre volt ragasztva.

A rendőrök a helyszín környékét átvizsgálták, majd lezárták és a környező lakóházakban tartózkodó személyeket biztonságba helyezték. 21 főt a helyi általános iskolába kísértek.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának beosztottjai az ismeretlen tárgyat megvizsgálták és megállapították, hogy az robbanóanyagot nem tartalmaz.

A lakók a rendőri művelet végeztével panaszmentesen tértek vissza otthonaikba."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!