Kék hírek, bulvár

2016.08.25. 13:16

Járókelőnek köszönhetően kapták el a gázspray-s támadót

Mint arról korábban már beszámoltunk, megtámadtak egy 85 éves férfit augusztus 21-én, Esztergomban. Az esetet telefonján rögzítette egy járókelő, akit szerdán kitüntetéssel jutalmaztak az Esztergomi Rendőrkapitányságon.

kemma.hu

A férfi nehéz járása miatt bottal közlekedett, amikor egy ismeretlen személy megtámadta és el akarta venni a táskáját. Az elkövető gázspay-vel is lefújta áldozatát. Az idős férfi segélykiáltásaira több járókelő felfigyelt, ekkor az asszony a táskát hátrahagyva, zsákmány nélkül a helyszínről elmenekült. A mozgásában korlátozott férfi könnyű sérüléseket szenvedett.

Az eseménynek szemtanúja volt egy esztergomi járókelő, aki, miután hívta a rendőrséget, telefonjával rögzítette a jelenetet. A tanú gyors bejelentése és az elkészített fotó alapján az Esztergomi Rendőrkapitányság munkatársai két órán belül elfogták és ezen a héten már le is tartóztatták az elkövetőt. Farkas Gábor rendőrezredes, megyei főkapitány elmondta, hogy sokszor tapasztalják azt, hogy a járókelők hiába szemtanúi egy-egy esetnek, nem nyújtanak segítséget, nem hívják a rendőrséget. A kapitány fontosnak tartja, hogy ezen a szemléleten változtassanak az emberek és minél többen kérjenek tőlük segítséget.

Kardosné Cseh Anikó úgy fogalmazott: én arra emlékszem, hogy az idős úr a földön feküdt, próbáltam neki segíteni. Később tudtam meg, hogy megtámadta a hölgy, aki a járdán ment el mellettünk. Miután az idős úr összeszedte magát és továbbment, akkor láttam még a támadót a Széchenyi térnél és egyből hívtam a rendőrséget. Három kisgyermekem van, idősek is élnek a családban. Arra gondoltam, hogy ha a mi családunkat támadja meg valaki, akkor én is elvárnám, hogy nekik segítsenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!