Kék hírek, bulvár

2016.04.14. 14:09

Mérési helyszínekre várnak javaslatokat

Címkék#Tata

Idén is folytatódik a nemzetközi szintű, 24 órás közúti sebességellenőrzés, az úgynevezett Speedmarathon.

W.Zs.

A magyar rendőrség tizenkét évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Közlekedésrendészeti szervek hálózatához, a TISPOL-hoz. A tagságból adódóan hazánk 2004. óta az európai szintű közúti ellenőrzések aktív résztvevője. Az ellenőrzés – amelynek célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása és nem a szankcionálás – április 21-én 6 órától, április 22-én 6 óráig tart.



Az éles bevetést megelőzően, tegnap délelőtt a megyei rendőr-főkapitányság még a lakosság tájékoztatása előtt a média képviselőinek biztosított lehetőséget a technikai eszköz megismerésére és a fontosabb tudnivalók összegzésére. A bemutatót Tatán tartották, a Környei úton.
– 2016 a balesetmegelőzés éve, az Országos Rendőr-főkapitányságon folyamatosan elemzik a személyi sérüléssel járó balesetek kiváltó okait és ezek többnyire a sebességtúllépésre mutatnak. Éppen ezért, szűkebb hazánkban is mindent elkövetünk annak érdekében, hogy figyelemfelhívó akciókat szervezzünk, és ha lehet, minél több baleset megelőzési akcióban szeretnénk szerepet vállalni – nyilatkozta Takács József, a rendőrség megyei sajtószóvivője.

Megtudtuk, a végrehajtás előtt a lakosságtól kérnek javaslatokat a sebességellenőrzésre szánt pontokra, utakra, területre. A későbbiekben tíz-tíz javaslattevőt pedig meghívást kap a mérések helyszínére, így figyelemmel követhetik a mérés és az ellenőrzés folyamatát.
A rendőrség illetékesei az esetleges felállítási helyekre vonatkozó javaslatokat április 19-én reggel 8 óráig a [email protected] várják. Az elmúlt évek tapasztalatai nagyon kedvezőek voltak. Tavaly mintegy száz e-mail érkezett a megadott elérhetőségre, ezzel is mutatva a rendőrség ellenőrző munkája felé irányuló aktív támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!