Kék hírek, bulvár

2015.12.02. 12:41

Tizenkét év után fogták el a csecsemőgyilkost

A 38 éves asszony még 2003-ban szülte, majd ölte meg életképes babáját. Részleges beismerő vallomást tett.

police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - szabadlábon hagyása mellett - R.-né K. Ildikó 38 éves tatabányai lakos ellen.



A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2003. október 13-án megszületett életképes fiúgyermekét megölte, majd a holttestet ruhába csavarva Tatabányán, egy parkos részen elrejtette. A csecsemőre másnap reggel találtak rá.



A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, azonban erőfeszítésük akkor nem hozott eredményt, a nyomozást 2004. február 13-án felfüggesztették.

Az ORFK Bűnügyi Főosztálya által folytatott értékelő-elemző munka eredményeként az ügyet a főosztály 2015. novemberében hatáskörébe vonta és a beszerzett adatok alapján annak továbbfolytatását rendelte el.

A 38 éves gyanúsított kihallgatására 2015. november 25-én került sor, amely során a nő részleges beismerő vallomást tett. Vele szemben a további eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!