Kék hírek, bulvár

2015.11.26. 08:08

Fázott, és nem volt hová mennie

Címkék#Tatabánya

A rendőrök segítettek a 48 éves asszonyon. Ahogy közeleg a tél, egyre több ilyen eset lesz majd, így a rendőrség azt kéri, figyeljünk oda egymásra, és szóljunk nekik, ha bajba jutott emberrel találkozunk.

police.hu

A tatabányai autóbusz pályaudvaron kérte egy nő a járőrök segítségét. A 48 éves asszony elmondta a rendőröknek, hogy fázik és nincs hová mennie. A járőrök értesítették az Utcai Szociális Segítők Egyesületének munkatársait, akik krízisautójukkal hajléktalanszállóra vitték a nőt.


 
Komárom-Esztergom megyében a rendőrség felkészült a hideg időre és az ezzel kapcsolatos feladatok végrehajtására. Az egyenruhások még a tél előtt feltérképezték azokat a helyeket, ahol a fedél nélkül élők meghúzzák magukat. Tájékoztatták őket, hol találnak melegedőt, ingyenes szálláshelyet maguknak, és ha kérik, további segítséget hívnak hozzájuk. Előfordulhat ugyanis olyan eset, hogy a hajléktalan nem ismeri a környéket, vagy nincs pénze, eszköze, hogy eljusson a legközelebbi melegedőbe.
 
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emellett az állampolgárok összefogását is kéri. A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben is előfordulhatnak olyanok, akik pillanatnyi egészségi állapotuk miatt szorulnak mások segítségére, vagy nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy a rendőrség értesíteni tudja a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthasson a bajbajutottaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!