Kék hírek, bulvár

2015.11.07. 06:38

A rendőri hivatást népszerűsítették

Címkék#Tatabánya

A tatabányai pályaválasztási kiállításon a fiatalok mindent megtudhattak a rendőrré válás feltételeiről. A bláthysok azt is megmutatták, mennyi mindent lehet megtanulni már a középiskolai évek alatt.

police.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] A golyóálló mellényt is felpróbálhatták
[/caption]A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is bemutatkozott a megye általános és középiskolásai előtt a november 6-án Tatabányán megrendezett megyei pályaválasztási kiállításon. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több száz diák kereste fel a rendőrség standját, hogy az ösztöndíjrendszerről és a rendőrré válás feltételeiről érdeklődjenek.


 
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei minden fiatalt elláttak a szükséges információkkal. Az érettségi előtt állók megtudhatták, hogy a következő tanévben mely oktatási intézmények indítanak szakirányú képzést, meddig lehet jelentkezni a rendészeti szakközépiskolákba, melyek a felvételi követelmények. Az általános iskolások végzőseinek azokat a szakközépiskolákat ajánlották, ahol rendészeti fakultációs képzésre jelentkezhetnek. A tantárgyból tett eredményes érettségi többletpontot jelent a szakirányú továbbtanulásnál.

Erre a Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanulói hívták fel a diákok figyelmét, akik ha kérték, ujj- és tenyérlenyomatot is készítettek a tanáraik és a rendőrök által tanultak szerint.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!