Kék hírek, bulvár

2015.04.29. 11:12

Gyújtogatott, majd hívta a tűzoltókat

Öngyújtóval járta végig a 24 éves férfi az únyi takarmánytárolókat, és nagy elánnal gyújtogatott. Majd lelépett, és hívta a tűzoltókat. Vádat emeltek ellene.

kemma.hu

Az Esztergom Járási Ügyészség rongálás miatt emelt vádat a 24 éves sárisápi férfi ellen, aki tavaly márciusban ragadott öngyújtót. Egy únyi takarmánytárolónál jelent meg, ahol 14 darab körbála volt elhelyezve - az egyiket meggyújtotta, a tűz következtében az összes elégett.

A férfi azonban nem elégedett meg ennyivel: fél órával később már egy másik pajtánál bukkant fel, ahol 16 körbálát és 1200 lucernabálát tároltak. Itt is felgyújtotta az egyik szénabálát, majd lelépett, és értesítette a tűzoltókat, akik épp a korábbi gyújtogatás helyszínén dolgoztak.

A tűz következtében az összes bála elégett, és a takarmánytároló is megrongálódott. A járási ügyészség a beismerő vallomást tett férfivel szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, pártfogó felügyelet elrendelését, illetve az okozott kár megtérítésére kötelezést indítványozott - számolt be portálunknak közleményében az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!