Kék hírek, bulvár

2014.12.30. 09:06

Meg akarta ölni kislányát a tatabányai asszony

A 38 éves nő attól félt, hogy a gyámhivatal elveszi tőle 5 éves kislányát. Csak egy megoldást látott arra, hogy ezt elkerülje: kilökte a gyereket az ablakon, és ő is utánaugrott.

kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat egy 38 éves tatabányai nővel szemben.

Az ügyészség közleménye szerint az anya évek óta nem mozdult ki otthonról, senkivel nem tartotta a kapcsolatot, a gyerekét a lakásban tartva nevelte, gondozta, illetve 2013 szeptemberétől egyáltalán nem vitte óvodába, mivel attól félt, hogy a gyerek ott veszélynek van kitéve. A hiányzás miatt eljárás indult, gyámhivatali tárgyalásra is sor került, ami után a nőben egyre növekedett az a félelem, hogy 5 éves kislányát kiemelik a családból.

A feleség március 18-án este összeveszett a férjével, mivel nem volt hajlandó megérteni azt, hogy nem akarják elvenni tőlük a gyereket, pusztán rendszeresen el kellene vinni a kislányt az óvodába. A nő a veszekedést azzal zárta le, hogy a férjét átküldte a nappaliba, ő pedig a kislánnyal a gyerekszobában maradt. Az elkövető ekkor arra a következtetésre jutott, hogy a gyerek elvesztését csak úgy tudja elkerülni, ha a kislány és a saját életét is kioltja.

Az anya ezért megragadta a nyitott ablak alatt a fotel támlájára állított gyerek ruháját, és kilökte őt a közel 9 méter magasan lévő ablaknyíláson. A kislány a járdára esett és életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nő ez után a fal mellé dőlve kiugrott az ablakon, majd a betonjárdára esés következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

Az előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta - közölte a kemma.hu-val dr. Miskolczi Ivett, a megyei főügyészség szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!