Kék hírek, bulvár

2014.03.16. 08:15

Szellemi fogyatékost rabolt ki

Az elkövető a tatabányai buszpályaudvaron rabolt ki januárban egy mentálisan sérült, gondnokság alatt álló személyt, majd megfenyegette, ne merjen a rendőrséghez fordulni. A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt azzal az előzetes letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki január 19-én délután, a tatabányai buszpályaudvaron kirabolt egy férfit - derül ki az ügyészség közleményéből.

A férfi az általa is tudottan mentálisan sérült, gondnokság alatt álló, nála fizikailag sokkal gyengébb sértetthez ment, majd egy hirtelen mozdulattal kikapta a kezéből a mobiltelefonját, valamint a nyakából a telefon fülhallgatóját levette. A sértett félve az agresszív, kötekedő támadótól, nem merte visszakérni az összesen mintegy 60 ezer forint összértékű tárgyait. Az elkövető megfenyegette, ne merjen a rendőrségre menni, mert baja lesz, és örüljön neki, hogy a táskáját nem vette el.

A járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!