Kék hírek, bulvár

2014.03.08. 09:05

Spanyol anyaotthonok építésével verte át a tatabányai pályázatírót

A 42 éves F. Anikó azt állította, hogy spanyol anyaotthonok építésére lehet pályázni, de kiderült, hogy az egész átverés. A bepalizott tatabányai pályázatiró cég pénzét hamis papírokkal fel is vette egy spanyol bankból.

kemma.hu

Több millió forintot csalt ki a sértettől egy tatabánya asszony nem létező pályázati lehetőség ürügyén. A Tatabányai Rendőrkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottat.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya F. Anikóval szemben. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 42 éves tatabányai asszony 2012-ben üzleti ajánlattal keresett meg egy tatabányai pályázatíró céget. Azt állította, hogy Spanyolországban anyaotthonok építésére lehet pályázni. A gyanúsított társával megbízta a Kft-t a szükséges dokumentumok elkészítésével és a kivitelezéshez magyarországi alvállalkozók keresésével.
 
A sikeres üzletben reménykedve a sértett F. Anikó és társa javaslatára és segítségével egy céget is alapított Spanyolországban, melynek számlájára a sértett újabb és újabb összeget utalt át. Az anyaotthonok építése végül nem kezdődött el és a cégvezető, a korábbi ígéretek ellenére, nem látta viszont a tőle kicsalt pénzt. A 42 éves asszony ennyivel nem elégedett meg. Egy spanyolországi bankba a sértett tudta és beleegyezése nélkül, hamis számlák benyújtásával vett fel pénzt a sértett által alapított spanyolországi cég bankszámlájáról.
 
A sértett feljelentését követően a Tatabányai Rendőrkapitányság elrendelte F. Anikó körözését, majd a Tatabányai Járásbíróság 2013. augusztus 7-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki ellene.

Ez alapján fogták el az asszonyt Spanyolországban. F. Anikót március 7-én hozták haza és adták át a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozóinak. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!