Kék hírek, bulvár

2014.03.13. 11:22

Elkapták a hitelkártyás csalókat

A rendőrség 33 csalással gyanúsítja H. Bélát és R.Jánost. Gazdasági társaság képviselőit ejtette tévedésbe, amikor hitelkártya igénylés céljából 170 ezer forint hitelbírálati díjat kértek el.

kemma.hu

A Tatabányai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást R. János 54 éves debreceni és H. Béla 29 éves törökszentmiklósi lakosok ellen.

Előbbit március 3-án fogták el a rendőrök, utóbbit március 12-én vette őrizetbe a rendőrség. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 53 gazdasági társaság képviselőjét ejtette tévedésbe, mikor hitelkártya igénylés céljából a leendő ügyfelektől 170 ezer forint hitelbírálati díjat kértek el. 

Az 53 társaság közül 33 átutalta az összeget, a többi 20 csak a szerződéskötésig jutott el. A fizető cégvezetők végül nem kapták meg a hitelkártyát és pénzüket is hiába követelték vissza.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított R. Jánost a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte és a nyomozók ugyanezt kezdeményezték H. Béla esetében is.

kemma.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!