Kék hírek, bulvár

2013.11.25. 10:44

Sok dolguk volt hétvégén a tűzoltóknak

A hétvégén összesen 17 esetben riasztották a megyei tűzoltókat: hét tűzesetnél és nyolc műszaki mentésnél volt szükség a segítségükre, két jelzés téves volt - tájékoztatta lapunkat a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

kemma.hu

November 22-én a tatabányai tűzoltóságról két gépjárműfecskendő és a műszaki mentő vonult Tatabányára, ahol egy elhagyott családi ház födémje és az egyik helyiségben bútorok égtek. Az egység a tüzet eloltotta és az épületet kiszellőztette. Az esettel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálat indult.
 
November 23-án, szombaton szintén a tatabányai tűzoltóság szereit riasztották Szárligetre, ahol a bejelentő szerint egy több szintes családi ház teteje füstölt. A kiérkező tűzoltók felderítés után megállapították, hogy a családi több szintjén több helyiség égett. A tüzet eloltották, az épületből 3 gázpalackot hoztak ki. Személyt nem találtak az épületben. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.


 
Szombaton késő este az esztergomi tűzoltóság egysége vonult Piliscsabára, ahol egy személyautó alatt csőtörés miatt az úttest beszakadt. A tűzoltók a járművet kézi erővel és pallók felhasználásával kiszabadította. Személyi sérülés nem történt.
 
November 24-én délelőtt ismételten az esztergomi tűzoltókat riasztották, ez esetben Dorogra, ahol az egyik lakótelepen egy négy emeletes ház egyik első emeleti lakásában tűz keletkezett. A kiérkező egység a felderítés után megállapította, hogy az egyik helyiségben van csak tűz, melyet eloltottak. A tűz következtében az egész lépcsőház füsttel telítődött, így a házban tartózkodó 17 lakót mentőálarc segítségével kimenekítették. Ők a ház átszellőztetése után visszatérhettek otthonukba. A tűzben senki sem sérült meg. A mentők két felnőttet és két gyermeket füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.
 
November 25-én hajnalban a felerősödő és helyenként viharos erejű szél több fát is kidöntött megyeszerte, melyek útzárat képeztek, így Komáromban, Rédén, Tatán és Esztergomban is. A hivatásos tűzoltók a fákat láncfűrész segítségével az úttestekről eltávolították és az akadályt megszüntették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!