Kék hírek, bulvár

2013.11.10. 09:20

Saját fiát akarta kicsempészni az országból az apa

Az egyiptomi fiúnak apja segített volna, hogy Franciaországba jusson, de az M1-es autópályán lefülelték őket.

kemma.hu

Édesapja segítségével próbálta jogellenesen elhagyni Magyarország területét az egyiptomi állampolgárságú fiú november 9-én. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a délelőtti órákban állítottak meg az M1-es autópályán egy magyar felségjelzésű taxit. Az egyenruhások ellenőrizték a járműben utazó 46 éves férfi és fia okmányait.

Kiderült, hogy a gyermek jogellenesen akarja elhagyni az ország területét, úti célja ugyanis Franciaország volt. A rendőrök a gyermekkorú fiút visszavitték a számára korábban tartózkodási helyként kijelölt gyermekotthonba. Édesapja elismerte, hogy illegális módon próbálta meg fiát kijuttatni Magyarországról. Ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.
 
Ugyanezen a napon az esti órákban szintén az M1-es autópályán állítottak meg az egyenruhások egy taxit. A járműben egy hat fős afgán család utazott. Irataik ellenőrzésekor kiderült, hogy a család tagjaival szemben menekültügyi eljárás van folyamatban. A hat afgán állampolgárt az egyenruhások visszairányították a Balassagyarmati Közösségi Szállásra.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!