Kék hírek, bulvár

2013.11.23. 09:54

10 ezer liter gázolajat loptak Komáromnál kikötő hajókból

Ügyészek, rendőrök és vámosok közösen számoltak fel egy bűnszervezetet, melynek tagjai a komáromi kikötőben a hajókból gázolajat fejtettek le, és értékesítettek. A gyanú szerint orgazdák legalább tízezer liter üzemanyagot vásároltak tőlük - közölte lapunkkal a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

kemma.hu

Az összehangolt akcióban több mint 100 rendőr, vámos és ügyész vett részt, melynek keretén belül felszámolták a sikkasztókból és orgazdákból álló bűnszövetséget, illetőleg 45 személyt állítottak elő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az akcióban részt vevők november 21-én tetten érték egy komáromi úszódaru személyzetét, bérlőjét, és bűnszövetségének tagjait, akik a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2013 februárja óta rendszeresen gázolajat fejtettek át az ott kikötő tolatóhajókból, majd az üzemanyagot az általuk kiépített orgazdahálózaton keresztül értékesítették tovább. A hajók kapitányai előre megbeszélték az úszódaru bérlőjével, mikor érkeznek, mennyi üzemanyag maradt az uszály tankjában, ezt követően az elkövetők az úszódaru alsó titkos tároló helyiségébe fejtették át az alkalmanként 500-4000 liter mennyiségű gázolajat, majd a tolatóhajó személyzetének 150 forintot fizettek literenként. A tettenéréskor az úszódaru tartályában 900 liter üzemanyag várt elszállításra.

A gyanúsítottak a daruról kannákba töltötték az üzemanyagot, melyet 300 forintos literenkénti átlagáron értékesítettek. Az eddigi adatok szerint az orgazdák 2013 februárja és júliusa között megközelítőleg 10.000 liter üzemanyagot vásároltak meg.

A bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűnügyben az ügyészség 5 gyanúsítottal szemben indítványozza az előzetes letartóztatás elrendelését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!