Kék hírek, bulvár

2013.09.06. 09:21

Paplan alá bújva találták meg a betörőt

Címkék#Tatabánya

Nyolc rendbeli lopás gyanúja miatt folytatott eljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság a 18 éves K. János és a 25 éves Sz. Gábor ellen.

kemma.hu

Az egyik fiatal gyanúsítottat január 7-én éjszaka fogták el a tatabányai rendőrök. Az egyenruhások nem sejtették, hogy sorozatbetörőt állítottak elő. Annyit tudtak róla, hogy elfogatóparancsot adott ki ellene a Budapest Környéki Törvényszék.

A járőrök ellenőrizték azokat a címeket, amelyeken a fiatalember vélhetően megfordul. Otthon nem találták, de a ház mellett a hóban frissen kitaposott lábnyomokra lettek figyelmesek, melyek a kert végébe vezettek.

A rendőrök követték a nyomokat, amelyek egy utcával lejjebb, egy elhagyatott hétvégi telken álló faházig vezették őket. A paplan alatt megbújva találták meg a férfit. Az egyenruhások K. Jánost előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol átadták a nyomozóknak. A bűnügyesek már gyanították, hogy a fiatalembernek köze lehetett a Turul-hegyoldalban lévő hétvégi házak feltöréséhez.

Gyanúsítotti kihallgatásán egymás után sorolta az általa elkövetett bűncselekményeket, összesen nyolcat ismert el. A nyomozás során kiderült, hogy K. Jánosnak társa is volt. A 25 éves Sz. Gábort január 9-én állították elő a nyomozók és hallgatták ki gyanúsítottként. Ő szintén bevallotta a bűncselekmények elkövetését.

K. Jánost ezt követően jogerős büntetése letöltésének megkezdése végett az Aszódi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították a rendőrök, Sz. Gábort pedig a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ellenük folyó büntetőeljárást a Tatabányai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya szeptember 4-én lezárta és vádemelési javaslattal megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!