Kék hírek, bulvár

2013.09.23. 07:05

Ittasan, jogosítvány nélkül fuvarozta unokáját

Címkék#Sárisáp

Ittasan, érvényes okmányok nélkül szállította 11 éves unokáját egy segéd-motorkerékpáros férfi Sárisápon. A gyermek bukósisakot sem viselt, a nagypapát így többrendbeli szabálysértéssel álították elő.

kemma.hu

Közúti ellenőrzést tartottak az esztergomi járőrök 2013. szeptember 22-én Sárisáp külterületén. Már szürkület volt, mikor az egyenruhások meglátták a segéd-motorkerékpárt. Vezetőjének volt bukósisak a fején, utasa viszont nem viselt biztonsági felszerelést. Megállították őket a rendőrök.

A járművezető okmányainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a férfit korábban eltiltották a vezetéstől. Ezen büntetése ugyan már lejárt, de a számára előírt utánképzést nem teljesítette, így nem vezethette volna a segéd-motorkerékpárt. A nagypapa azzal is hibázott, hogy 11 éves unokáját bukósisak nélkül szállította.

A fenti szabályszegésekért az egyenruhások szabálysértési eljárásokat indítottak a férfi ellen. A járőrök a motoros ittasságát is ellenőrizték az intézkedés során. A nagypapával szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott. A 11 éves unokát az egyenruhások a helyszínen átadták édesapjának, a férfit pedig a rendőrök előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indított vele szemben a rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!