Kék hírek, bulvár

2013.09.05. 14:38

50 milliós zsákmány, felégetett járművek - Fotógaléria!

A kemma.hu információi szerint két kilogramm aranyékszert rabolt el három fegyveres csütörtök délelőtt Tatáról. Negyedik társuk a kocsiban várt rájuk. A rablók kocsival, majd motorcsónakkal menekültek, mindkét járművet felgyújtották, amikor már nem volt rájuk szükségük.

kemma.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egy rendőrautót is megállásra kényszerítettek a rablók (Fotó: Kiss T. József)
[/caption]Csütörtök délelőtt kiraboltak egy tatai ékszerboltot. A rendőrség ellenőrzőáteresztő pontokat létesített három megyében.A rablók Szlovákiába menekültek. A kemma.hu információi szerint a négy rabló leteperte az ékszerbolt női alkalmazottját, hátára térdeltek, fejéhez fegyvert szorítottak, így kényszerítve, hogy átadja az arany ékszereket. Lényegében mindent elvittek a boltból. A kemma.hu információi szerint a rablók két kilogramm ékszert zsákmányoltak, az aranyak értéke megközelítőleg 50 millió forint.

A rendőrség 15:24-kor kiadott közleménye szerint az elkövetők gépjárművel menekültek el a helyszínről Esztergom irányába. A Tatai Rendőrkapitányság járőrei utolérték a menekülő rablókat, akik a járőrautó elé házilag készített, éles vastárgyat dobtak, melyre a rendőrautó ráfutott és kilukasztotta a jobb első és hátsó gumiabroncsát. Az egyenruhások egy rövid ideig még követni tudták az elkövetőket, de járművük instabillá vált, ezért megálltak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A helyszínelők serényen gyűjtötték a nyomokat
[/caption]

A rendőrség megerősítette azt, amiről a kemma.hu elsőként számolt be: a négy férfi az általuk használt autót Neszmély határában felgyújtotta. Motorcsónakba szálltak és áthajóztak a Dunán Szlovákiába. A motorcsónakot szintén felgyújtották.

Az elkövetők elfogása érdekében Budapestről helikopter érkezett a kutatás segítésére. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetők ellen.
 

Az ékszerbolt tulajdonosai nem először estek áldozatul rablóknak: korábban egy másik üzletüket is kirabolták.

A túloldalon is elindult a hajsza:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!