Kék hírek, bulvár

2013.09.16. 07:36

50 ezer forintos bírság járt a hamis segélyhívásért

Egy tatai nő barátját szerette volna jobb belátásra téríteni, miután a férfi szakított vele. Ezért hamis bejelentést tett a 112-es segélyhívó számon, és azt hazudta a rendőröknek, hogy a férfi késsel támadt rá. A nőt megbírságolták a hamis bejelentés miatt.

kemma.hu

Csak hozzávetőleges címet tudott adni a rendőröknek egy tatai asszony, aki szeptember 15-én kért segítséget a 112-es segélyhívón keresztül. Azt állította, hogy egy férfi meg akarja szúrni őt. Az ügyeletes tiszt azonnal a bejelentő megkeresésére, és az esetleges bűncselekmény megakadályozására utasította tatai járőröket. Az egyenruhások átfésülték a környéket, de nem találták meg az asszonyt.

A környékbelieket is megkérdezték, de ők sem hallottak semmi szokatlant. A telefont, melyről a segélyhívás érkezett, próbálták visszahívni a rendőrök, de nem vette fel senki. Pár órával később a nő ismét telefonált, és a fentivel megegyező bejelentést tette. Ezúttal megtalálták őt egy tatai kocsmában.

Kiderült, hogy senki sem akarta bántani, a rendőrök segítségével szerette volna jobb belátásra bírni barátját, aki elhagyta őt. Az egyenruhások a valótlan bejelentés miatt 50. 000 forint helyszínbírságot róttak ki az asszonyra.

A segélyhívó rendszer átalakítását és szigorítását Pintér Sándor belügyminiszter épp a Komárom-Esztergom megyei Rendőrkapitányságon jelentette be augusztusban .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!