Kék hírek, bulvár

2013.06.17. 14:31

Táti családirtás: már az ügyészségen van M. Roland ügye

M. Roland tavaly októberben édesanyjával és nagymamájával is végzett. A táti fiatalember ügyét most vádemelési javaslattal továbbította a rendőrség az ügyészségnek.

kemma.hu

 Az érettségi miatt veszett össze nagyanyjával és édesanyjával M. Roland tavaly októberben. Előbb megszúrta őket, majd a fészerből bevitt egy házilag készített kalapácsot, és azzal támadt családtagjaira.

Az áldozatokra a gyanúsított testvére talált rá 2012. október 17-én kora este a családi házban. A kettős emberölés helyszínén tartott bűnügyi szemle, a házban lefoglalt tárgyi bizonyítékok és a szomszédban élők tanúvallomása alapján a nyomozók még aznap este elfogatóparancsot adtak ki az édesanyával és a nagymamával egy háztartásban élő férfi ellen.  A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség, valamint a helyi polgárőrökből álló kutatócsoport jelentős létszámmal kereste az ismeretlen helyen tartózkodó M. Rolandot.
 
Az Esztergomi Rendőrkapitányság őrmestere Berkes Péter, miután befejezte szolgálatát, hazafelé tartva a városi buszpályaudvaron október 19-én reggel fél nyolc körül ismerte fel a pesti járatra várakozók között M. Rolandot. Szóval tartotta M. Rolandot, felfedte kilétét és kérte járőrtársai segítségét. A kiérkező egyenruhások a férfit igazoltatták, majd előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra.
 
A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. A gyilkosságot követően a fürdőszobában megmosakodott, majd tiszta ruhát húzott és Budapestre utazott. Az egyik bevásárlóközpontba ment és beült a moziba. Közel két napig bolyongott a fővárosban. Elmondása szerint úgy érezte, álmodik, és csak akkor tudatosult benne a valóság, mikor a civil ruhában lévő rendőr megszólította és közölte vele, hogy az Esztergomi Rendőrkapitányság járőre.
 
M. Rolandot több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály kezdeményezésére és az ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az eljárást a rendőrség befejezte és vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!