Kék hírek, bulvár

2013.03.16. 09:11

Szombati útviszonyok Komárom-Esztergom megyében

A csütörtöki intenzív havazást nyögi még mindig Komárom-Esztergom megye, jó hír viszont, hogy szombat este visszamehetnek hóban ragadt kocsijaikhoz az emberek. Buszok szállítják majd őket több városból is járműveikhez.

kemma.hu

09:00 Vasárnapi híreinket újabb cikkünkben találja!

00:08 A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint vasárnap nem várható újabb csapadék. A délkeleti szél megélénkül, a Dunántúl északnyugati részén megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és -15 fok között valószínű; északnyugaton lesz az enyhébb, a derült, hóval borított, szélcsendes részeken számíthatunk -15 fokra. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +2 fok között alakul, de a nyugati határ mentén 5, 6 fok is lehet.

23:56 Az M1 autópálya Budapest felé vezető oldalán rendőri felvezetéssel a forgalom megindult. AZ ORFK felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az autópálya 81. kilométerszelvényének körzetében különösen óvatosan, nagy körültekintéssel haladjanak, mivel a belső sávot az Állami Autópálya Kezelő Zrt. folyamatosan tisztítja.  

23:25 Az autopalya.hu tájékoztatása szerint az M1-esen Budapest felé Győr és Komárom között áll a forgalom. Több pályaszakaszon a „hónyelvek”, hótorlaszok megszüntetése miatt hómarók és ekéző gépek dolgoznak, emiatt van még több szakaszon is (Győr, Bábolna és Komárosm térségében) fennakadás! Ami 25-30 km-es folyamatos torlódást jelent a 80-110. km között a főváros felé. Azt kérik, hogy ne hajtsanak fel az M1-re Győrnél sem Budapest. felé, mert előttük több 10 km-en keresztül csak folyamatos autókaraván áll Győr és Komárom között. Várhatóan éjfél után indulhat meg a forgalom Budapest felé! Az 1-es út használható terelőútként, de az is jégbordás!

23:00 Megindult a forgalom az 1-es számú főúton, ahol a jegesedés órákra megbénította a közlekedést Ács és Komárom között. A közútkezelő munkatársai jégmentesítették ezt a szakaszt, így újra lehet közlekedni Győr és Budapest felé egyaránt. 

Továbbra sem járható azonban a 81-es számú út Komárom-Esztergom megyei szakasza, ahol a közlekedők biztonsága érdekében a rendőrség leállította a közlekedést Győr és Mór között. Az út sózását már megkezdte a közútkezelő.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán még dolgoznak a munkagépek. A 79-es km szelvénynél járnak a hómarók, akik tisztítják, szélesítik a pályatestet. Győr felé a 67-es és 85-ös km szelvények között továbbra sem járható az M1-es.

22:11 Az M1 ácsi kijáratánál rendőrautók állnak. Az index.hu információi szerint a 67-es kilométer és az ácsi lehajtó között van torlódás, és azért nem lehet lehajtani a z 1-es főútra, mert az utóbbin balesetveszélyes a jegesedés. Folyamatban van az érintett útszakasz sózása, jégmentesítése.

Az M1-es sztrádán Budapest irányába lépésben lehet közlekedni, mert két hómaró takarítja a pályát 80-as kilométer környékén. Jelentős torlódás alakult ki, az autók lépésben haladnak. Jó hír, hogy amikor a hómarók olyan szakaszhoz érnek, ahol nincs hótorlasz, gyorsabban tudnak haladni, tehát az autósok időnként fellélegezhetnek.

A gondot az okozza, hogy kialakultak újabb hótorlaszok, amelyek belógnak a pályára, és ezekben elakadhatnak a nagyobb méretű járművek, például a teherautók. Ezeket a torlaszokat el kell takarítani, hogy az autósok mindkét sávban biztonságosan közlekedhessenek.

21:10 Az autopalya.hu tájékoztatása szerint az M1-es autópályán Budapest és Győr között, a Hegyeshalom felé vezető pályaoldalra továbbra sem engedik fel a járműveket a rendőrök, de vannak pályaszakaszok, ahol a bent rekedt kamionforgalmat korábban már elengedték Tatabánya és Győr között.

21:08 Az index információi szerint Budapest és Tatabánya között nem járható az M1-es autópálya, mert folyamatosan dolgoznak rajta a hókotró munkagépek. A sztrádán több tíz kilométeres a torlódás

20:15 A Budapest felé vezető oldalon két helyen is hómaró gépet küldtek az M1-es autópályára. Ezek a járművek 5 km/h-s sebességgel tudnak közlekedni, emiatt torlódást okozhatnak. A katasztrófavédelem szakemberei kérik az autósok türelmét és megértését!

19:22 Elhagyta az országot és Frankfurt felé tart egy szerb család, akinek 11 éves gyermeke szívműtétre vár. Hétfőn operálják Frankfurtban, de a rendkívüli időjárás miatt kénytelenek voltak visszafordulni. Az M1-es autópályán találkoztak a BRFK egyik szolgálaton kívüli balesethelyszínelőjével, aki segítségükre sietett. Szállást biztosított nekik Tatabányán. Szombaton délután a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egyik járőre szolgálati gépjárművel az 1-es számú úton Nagyszentjánosig kísérte őket, ahol az M1-es autópályára felhajtva továbbhajthattak Németországba, így a gyermek időben áteshet az életmentő műtéten.

19:08 A közlekedés biztonsága érdekében a rendőrség ideiglenesen korlátozza a forgalmat az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 83-84 km szelvénynél, ahol szükségessé vált az útszakasz megtisztítása, a járható út szélesítése, torlódás alakult ki.

Jegesedés miatt mindkét irányban leállt a forgalom az 1-es számú főúton Ács és Komárom között. A közútkezelőt a rendőrség értesítette a kialakult útviszonyokról és kérte az útszakasz jégmentesítését.

18:55 Magyar Csaba küldte nekünk ezt a fotót, amely még az út letakarítása előtt Tatán, a Kocsi úton készült március 15-én.

18:47 Pintér Sándor belügyminiszter Orbán Viktor miniszterelnökkel tért vissza a tatai térségbe. A politikusok a helyszínen tájékozódtak az M1-es autópályán zajló munkálatokról Tata közelében. A fotón kettejük között Balázs László, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője, és Erdélyi Krisztián, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője látható.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] MTI Fotó: Mihádák Zoltán
[/caption]

18:32 Mocsa egy emberként fogott össze a pályán rekedtekért. Még a szlovák tévében is megköszönték segítségüket. Hgy pontosan miért, azt összefoglalónkból megtudhatja. Nézze meg mocsai fotóinkat is

17:55 Petrovics Renátától kaptuk az alábbi beszámolót a tatai katonák helytállásáról.
Bevetették a tatai laktanya készenléti egészségügyi egységét is a rendkívüli időjárásra való tekintettel. A katonai mentő jármű személyzetének bőven akadt feladata az Országos Mentőszolgálat szakembereinek munkáját segítve.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fotó: Petrovics Renáta
[/caption]

A katonai mentő első útja Ácsra vezetett ahol egy bokasérültet láttak el, majd a nehezen megközelíthető Banára riasztották őket egy súlyos fejsérüléses beteghez. Az Országos Mentőszolgálat mentőtisztjével kiegészülve érkeztek meg a súlyos sérülthőz a katonamentők. A sérültet gyors és szakszerű ellátásban részesítette a katonai mentő személyzete, az állapotát sikeresen stabilizálták, majd átszállították Ácsra, és ott átadták az Országos Mentőszolgálat embereinek.

Alig értek vissza Ácsra a tatai katonáknak megint dolguk akadt, egy a kezén megsérült embert kellett ellátniuk.

17:30 Kossa György tűzolt dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelője az M1-es 94-es kilométerszelvényénél az index.hu-nak elmondta, hogy kétszer két sávon, teljes szélességében elindulhat mindkét oldalon a forgalom az autópályán. A határtól Budapest felé már korábban megnyitották az autópályát, most Budapesttől Hegyeshalomig is megindulhat a forgalom.

17:24 Körülbelül 120-an gyűltek össze Tatabányán, hogy segítsenek megtisztítani az autópályát, de az indulás előtt kiderült, már nincs szükség a segítségükre.

A Katasztrófavédelem illetékesei az indulás előtt néhány perccel jelezték, hogy a problémát már tudják kezelni, így nincs szükség az önkéntes munkára. Schmidt Csaba polgármester példaértékűnek nevezte, hogy a meghirdetés után pár óra alatt ilyen sokan megjelentek, hogy segítsenek a bajbajutottakon. A város vezetője megköszönte a tatabányaiaknak, hogy szabadidejüket feláldozva vállalták volna a nehéz munkát.

17:19 Kömlőd Bokod és Dad felől megközelíthető, de onnnan tovább nem engednek senkit, visszafordítják, Kömlődről kifelé, Tatabánya fele nem lehet közlekedni. Környén autók kerültek az árokba, mert lefagyott az út, és tiszta jégpálya lett. Oroszlány Bokod felül megközelíthető, de Környére nem engedik át az autósokat a rendőrök Az áruszállító teherautók nem érkeztek meg mindenhova, több üzletben ez is gondot okozott a környéken.

17:13 A megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint azok, akik az elmúlt két nap során a hóban rekedtek és az autópályán hagyták járműveiket, vissza tudnak menni értük. A gépjárművek vezetőit a katasztrófavédelem és a Vértes Volán Zrt. közös szervezésében visszaszállítják gépjárműveikhez az alábbi helyekről és időpontban:

TATABÁNYA
Földi Imre Sportcsarnok
2800, Tatabánya Ságvári E. u. 9. március 16. 18:00
TATA
Tatai Járási Hivatal
2890 Tata, Ady E. u. 24. március 16. 18:00
KOMÁROM
Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Kiképző és Raktárbázis
2900, Komárom, Beöthy Zsolt u. 3, 16. 18:00
KISBÉR
Kisbéri Rendőrkapitányság
2870, Kisbér, Batthyány tér 4/e  március 16. 18:00
OROSZLÁNY
Polgármesteri Hivatal
2840, Oroszlány Rákóczi F. út 78.  március 16. 18:00

16:33 Tatai fotó a BBC-n. A brit közszolgálati csatorna weboldalán egy Tatán készült fotót csatolt a magyarországi ítéletidővel és krízissel foglalkozó cikkéhez. A képen egy tank épp a Május 1. úton halad.

16:12 Már csak két elzárt település van Komárom-Esztergom megyében, de traktorral szükség esetén oda is be lehet jutni. Március 16-án 15 órakor már csak Hánta és Csatka voltak elzárva a külvilágtól. A megyében  kialakított melegedőkben már csak 400 ember várja, hogy folytathassa útját. SAz ittragadtak száma fokozatosan csökken.

16:08 A Jászai Mari Színházban megtartják az esti Bivaly-szuflé előadást.

15:42 Komárom-Esztergom megye közúthálózatán a korábbi hófúvások nyomán kialakult útállapotok miatt a megye nagy részén a közlekedés nem biztonságos. A sorozatos balesetek és a személygépkocsi elakadások miatt a közútkezelő munkagépei nem tudnak teljes kapacitással dolgozni. Ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy csak az 1-es, 10-es és 81-es főutakat, valamint a Tát-Tokod-Sárisáp-Úny vonaltól keletre lévő közutakat használják.

15:16 700 rendőrt vezényelnek az M1-es autópálya térségébe, mondta az országos rendőr-főkapitány. Papp Károly ezt szombaton a mentést irányító műveleti központban jelentette be, ahol Pintér Sándor belügyminiszterrel és Bakondi György katasztrófavédelmi főigazgatóval beszámolót tartottak az elmúlt napok rendkívüli, télies időjárása nyomán kialakult helyzet részleteiről.  A belügyminiszter a tájékoztatón - amelyet az M1 Híradója élőben közvetített - azt mondta, a rendkívüli időjárás miatt kialakult közlekedési, valamint áramszolgáltatási problémák összesen mintegy 270 ezer embert érintettek. Jelezte, még mindig vannak gépjárművek a hó fogságában, ezeket azonban már gépekkel nem lehet kiszabadítani, ezért kézi erővel próbálják eltávolítani a havat.

A hivatásos állomány eddig több mint 30 ezer tagja teljesített szolgálatot a télies időjárás sújtotta területeken. Arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem rendelték el a médiában korábban már kipróbált katasztrófariadó-tervet, a belügyminiszter azt válaszolta, hogy a rendkívüli időjárás nem érintette a teljes országot. A rendőrség és a katasztrófavédelem egységei a zárt láncú rádión egyébként megkapták ezt az ismertetést - tette hozzá. Megjegyezte továbbá, hogy a meteorológiai szolgálat riasztása mindenkihez eljuthatott a médián keresztül.

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője elmondta, hogy tevékenységük súlypontja szombaton az M1-es autópályára koncentrálódik. Tájékoztatása szerint Budapestről buszokkal  önkénteseket szállítanak a helyszínre segíteni. A Hősök terén várják a jelentkezést. A fővárosból folyamatosan indulnak az önkénteseket szállító buszok a havazás által leginkább sújtott térségekbe.

Bakondi György a mentést irányító központban arról is szólt, hogy az ország északkeleti részében továbbra is gondot okoz a sok helyen szünetelő áramellátás. Hajdú-Bihar megyében már szombaton, a többi helyen pedig legkésőbb vasárnapra helyreállhat az áramszolgáltatás.

Az országos rendőrfőkapitány ismertette: az M1-es autópálya Hegyeshalom felől Budapest irányába járható, a főváros és Tatabánya között a határ felé tartó szakasz azonban továbbra is zárva. A rendőrök mind az utakon hagyott járműveket, mind pedig az áramellátási gondokkal küzdő településeket "folyamatosan biztosítják" - közölte.

14:42 Szabó Ádám fotója az M1 grébicsi pihenőjéből. A katonaság ma sem pihen.

14:28 Összefogott a megye. Komáromban, Esztergomban, Tatabányán és Oroszlányban is önkénteseket toborztak, toboroznak, hogy felszabadítsák az M1-es autópálya bábolnai szakasztá. További részletek itt!

14:11 Szombati fotók a tatai hóhelyzetről itt.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Várakozó kamionos a tatai ipari parkban (Fotó: Sz. A. )
[/caption]

14:09 Önkénteseket toboroznak Esztergomban is. Az M1-es autópályán még mindig komoly hóakadályok nehezítik a katasztrófavédelem munkáját Bábolna környékén. Mivel ezen a területen akkora a hó, hogy munkagépekkel lehetetlen megközelíteni, olyan jó kondícióval rendelkező önkénteseket keresnek, akik saját lapáttal felszerelkezve vállalják, hogy a Vértes Volán külön erre a célra beállított autóbuszával a térségbe utaznak még a délután folyamán és kézi erővel segítenek az akadályok felszámolásában. Aki segítene azt arra kérik, hogy minél hamarabb jól felöltözve menjen ki az esztergomi buszvégállomásra (Simor János utca) ott keresse a JIT - 682 FRSZ-ú autóbuszt, amely ahogy megtelik, azonnal indul a katasztrófa sújtotta térségbe. A Vértes Volán annyi buszt indít, ahányra igény lesz, (50 fős járatok) így elvileg folyamatosan indulnak a különleges járatok. 

14:08 Oroszlányban is önkéntes csapatokat szerveztek, hogy megtisztítsák az autópályát. Úgy tudni, 13 órakor volt a gyülekező a városháza előtt.

14:03 Az M1 le van zárva Budapest és Győr között a határ felé!Folyamatosan változik a forgalmi helyzet az autopalya.hu tájékoztatása szerint. Budapest és Győr között, a Hegyeshalom felé vezető pályaoldalra továbbra sem engedik felé a járműveket a rendőrök. Már az M0-ás autóútról is az 1-es főút felé terelnek. Győrtől Hegyeshalom felé már tudnak haladni a pályán. "Budapest felé elméletileg már lehetne jönni Hegyeshalom felől, de a kamionos forgalmat még korlátozzák Hegyeshalomnál. Korábban Győrnél volt egy pályazárás Budapest felé, de ezt már feloldották, így egy nagyon lassú, több mint 30 km-es km-es járműoszlop araszol most Budapest irányába." - írták korábban.

Bábolna térségében még a hófalak, hónyelvek eltakarítását végzik, valamint az elakadt járművek mentésén dolgoznak, így ezen a szakaszon a Hegyeshalom felé vezető pályaoldal továbbra is használhatatlan!
Bábolna és Győr között továbbra is nagyon sok személyautó vár műszaki mentésre, elszállításra; emiatt nem lehet elindítani a forgalmat erre a szakaszra Hegyeshalom felé! Alternatív útvonal egyébként az 1-es főút lehet, de korábban ott Ács térségében volt egy kamionos baleset.

13:53 Szákszendről már Nagyigmánd felé is lejárhatóak az utak - kaptuk az infót.

13:10 A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti azokat az állampolgárokat, akiknek a járműve továbbra is a lezárt pályarészen vesztegel, jelentkezzenek a 06-34/517-790-es telefonszámon, hogy rendőri segítséggel elszállíthassák gépjárműveiket.
Folyamatosan engedik le a járműveket az M1-es autópálya Győr felöli oldalán a 94-es km szelvényben. A lezárt pályaszakaszon veszteglő járművek tulajdonosait a rendőrök szervezetten viszik az autókhoz, kamionokhoz.

12:30  Dr. Molnár Attila komáromi polgármester a rendőrségi információkra támaszkodva arról tájékoztatta a kemma.hu-t, hogy  Ácsnál nagyrészt felszámolták az akadályt, így gyorsabb áthaladásra lehet számítani az 1-es úton. Ugyanakkor  felhívta a figyelmet arra, hogy aki Győr felé tart, az Szlovákia felől is megközelíti a győri térséget. A Komárom belterületén utazóknak azt javasolja, hogy az 1-es út helyett inkább az alsóbbrendű utakat válasszák, elkerülő útként a Puskaporosi út is használható.

12:15 Önkénteseket vár a tatabányai önkormányzat, hogy együtt segítsenek kiszabadítani az M1 bábolnai szakaszán rekedt járműveket. Azt kérik a jelentkezőktől, hogy a munkára alkalmas meleg ruházatot és lábbelit vegyenek fel, valamint hozzanak magukkal a feladat elvégzésére alkalmas hólapátot. A munka várhatóan az esti órákig tart. A helyszínre autóbusszal viszik majd az embereket, a szervezők élelemről, ivóvízről, forró teáról a helyszínen gondoskodnak. Találkozó ma 15 órakor a Polgármesteri Hivatalnál (Fő tér 6.).

12:01 Így vonultak a tankok Tatán, még pénteken. Ha látta a katonákat, tankokat munka közben, fotója, videója van róluk, vagy a rendkívüli hóhelyzetről, küldje el a [email protected] email címre, vagy töltse fel facebook-oldalunkra.

11:55 Bokod belterületén már minden út járható, Pusztavám irányába azonban nem lehet továbbhaladni. Annak a 24 embernek, akik a
pénteken ottrekedtek, melegedőt nyitottak a Vértesi Erőmű konferenciatermében. Az Erőműben dolgozók sem hagyták el
az épületet, velük együtt csaknem száz ember töltötte ott a péntek éjszakát. A falu egy emberként fogott össze, pokróccal, meleg étellel
segítettek valamennyien a rászorultakon.

Kecskéden szombat reggel három autóbuszt mentenek ki a hó fogságából. Még pénteken a település és Bokod között, a kömlődi elágazásnál elakadt egy busz, amely megbénította a közlekedést és  hosszú kocsisor torlódott fel. Többek közt egy Dacia típusú személygépkocsi is, amelyben egy anyuka és apuka ült nyolchónapos kisfiával. A család Dad felé tartott. A bajbajutottakat Wittmann Csaba, helyi gazdálkodó traktorral szabadította ki és szállásolta el saját otthonában. A gyermeknek szereztek pelenkát és bébiételt. Ma reggelre már annyira járhatóak az utak, hogy a családot
terepjáróval hazaszállították. Oroszlányon továbbra is érvényes az útzár. Kömlőd minden irányból megközelíthetetlen. Szákszend és Bábolna között az út járható.

10:16 Továbbra is él a közlekedési tilalom! Bár egy nyomvonalon már járhatóak a Környére bevezető utak, a Helyi Védelmi Bizottság arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy a közlekedési tilalomra vonatkozó határozat továbbra is érvényes. A bizottság nyomatékosan kéri, hogy senki ne induljon útnak, mert jelenleg is tart az utakon rekedt autók mentése és a közlekedők akadályozzák a munkálatokat, illetve több autós is az árokba csúszott. A hóhelyzet miatt kialakult jelenlegi állapotban a legfontosabb az utak takarítása, megtisztítása, az elakadt járművek műszaki mentése.

A Helyi Védelmi Bizottság felhívja mindenki figyelmét, hogy az útzár továbbra is érvényben van! A Katasztrófavédelem és a Rendőrség adhat, helyi szinten felmentést, az egyes érintett járművek vonatkozásában.

10:05 A 24 Óra kézbesítésében is fennakadásokat okoz a hóhelyzet, előfizetőinktől elnézést kérünk.

09:56 A Tata és Kocs közötti útszakasz felé se induljon senki! 

09:53  11.45-től menetrend szerint közlekedik Tatabányán a 6-os jelzésű autóbusz Környebányáig és ugyanazon az útvonalon vissza.
A vertesvolan.hu-n újabb járatok színe váltott zöldre, így már további hat vonalon indult be a helyközi autóbusz közlekedés a munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint.

09:49 Nehezen járható a Budapest-Dorog-Almásfüzitő elsőrendű főút, Lábatlannál, valamint a Süttő-Vértestolna összekötő út.
Lezárt útszakaszok a megyében:
Velence-Csákvár-Tata összekötő út, Tata 
Tarján-Tata összekötő út, Tarján
Tatabánya-Kisbér összekötő út, Tatabánya
Tát-Tarján-Tatabánya összekötő út, Bajna
Tata-Győr összekötő út, Tata
Tata-Kömlőd összekötő út

09:25 Az Útinform tájékoztatása szerint az M1-esen Budapest felé Győr és Bábolna között torlódás alakult ki, mert Bábolnánál a kamionok műszaki mentésén dolgoznak. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldala az M0-s autóúti csomóponttól az M19-es Győri csomópontig továbbra is zárva van, a forgalmat átterelik az 1-es főútra. Azon azonban ma hajnalban történt egy baleset, Ács és Komárom között 2 kamion ütközött össze. Az útzár 9.30 órakor szűnt meg, lépésben megindult a forgalom.

09:22 Újabb település szabadult ki a hó fogságából Komárom-Esztergom megyében. Mogyorósbánya is megközelíthetővé vált március 16-án 9 órakor, de járművel továbbra sem ajánlott közlekedni.
A Nagysápra és Bajótra bevezető utakat most takarítják, rövidesen ezekre a településekre is el lehet majd jutni a közutakon.
Jelenleg 5 elzárt település van Komárom-Esztergom megyében: Hánta, Csatka, Ete, Aka, Szákszend.

09:11 A hókotrók tisztítják a havas utat, illetve a rendőrség folyamatosan szállítja fel az autópályára azokat az állampolgárokat, akiknek járművük továbbra is az M1 autópályán vesztegel. Emiatt nem lehet közlekedni a főváros irányába.

Az 1-es számú főút Komárom – Esztergom megyei szakasza egy sávon járható. A szárligeti elágazásnál történt baleset okozta torlódás felszámolás alatt van, itt is rendőri irányítás mellett megindult a forgalom.

Hajnalban Az 1–es számú főúton, Tatabányán a Birka csárdánál húsz tehergépjármű csúszott meg a jeges úton, és keresztbe fordult az úttesten.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri azokat,  akiknek a járművük továbbra is az M1 autópályán vesztegel, hogy a 06-34/517-777 és a 06-20/224-27-22-es telefonszámon jelentkezzenek, hogy rendőri segítséggel elszállíthassák járműveiket.

A legfrissebb információink szerint a 13-as út megtisztítása, ha lassan is, de a végéhez közeledik. A rendőrség viszont csak akkor engedi a megnyitást, ha mindkét sávon biztonságosan járható lesz. Az 1-es út a hatalmas forgalom miatt nagyon nehezen járható.

A komáromi melegedők közül a kollégiumban már nincs senki. A Fesztyben tucatnyian vannak, de hamarosan indulnak. A Carrier Hotelben néhány család van még elszállásolva, akik szintén hamarosan indulnak. A tűzoltóság Beöthy utcai épületében is már csak néhányan várják a hozzátartozóikat. Az ellátásuk megfelelő és folyamatos.

A vasúti közlekedés normalizálódott, de kisebb-nagyobb késések még előfordulhatnak. A buszok indulnak ugyan, de az 1-es úton lévő dugó miatt nagyobb késések várhatóak.

A pálya teljes megtisztítása, és az elakadt autók elszállítása miatt a rendőrség lezárta az M1-es autópályát, így Komáromban és térségében rendkívüli dugóra kell felkészülni!

A telefonhálózat összeomlása miatt a városi zöld szám nem él. Amennyiben bárkinek bejelentenivalója van, úgy azt a 06-20-295-40-93-as telefonszámon teheti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!