Kék hírek, bulvár

2013.02.13. 07:33

Útinform

A Komárom-Esztergom megyei Lábatlanon baleset történt szerda reggel. Az utak az egész megyében csúszósak, és további havazásra számíthatunk.

kemma.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság február 12-én feloldotta Komárom határátkelőn a Szlovéniába és Olaszországba közlekedő, 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek Magyarország területére történő belépésének korlátozását.

Jegesek, csúszósak az utak Komárom-Esztergom megyében, ezért a járművezetők fokozott óvatossággal közlekedjenek. Továbbra sem lehet közlekedni a Tatát Kömlőddel összekötő úton, amit a hóhelyzetre való tekintettel  kedden zárt le a közútkezelő.

Az elmúlt 24 órában a főkapitányság illetékességi területén egy könnyű sérüléssel, és öt anyagi kárral járó közlekedési baleset történt.

- Kedd reggel Lábatlan belterületén motoros ütközött gyalogossal, a helyszínelés még zajlik, de a forgalom folyamatos - tájékoztatta a kemma.hu-t a főkapitányság sszóvivője.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Nyugat- és Közép-Dunántúlon február 13-án nagy mennyiségű várható. Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megyében és Veszprém megyében 15- 25 cm hó hullhat, de néhol 30 cm-t meghaladó friss hóréteg is összegyűlhet. Somogy megye nyugati részén 15 cm friss hó várható, míg a Dunántúl keleti harmadán elsősorban eső, havas eső valószínű. A megerősödő, helyenként viharos (kb. 45- 60 km/h) lökésekkel kísért szél a Dunántúl nyugati felén hófúvást okoz és hótorlaszokat emelhet.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az utakon való balesetmentes közlekedés érdekében haladjanak a megengedettnél lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot, valamint használják a biztonsági övet és a járművek világító berendezéseit. Utazás előtt érdeklődjenek az időjárási és útviszonyokról. Az autóban érdemes ilyenkor hólapátot, takarók, meleg védőitalt elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!