Kék hírek, bulvár

2013.02.19. 09:24

Lebukott a netes csaló, encike176

Encike176 nicknévvel árult telefonokat egy 20 éves szabadszállási férfi a neten. A pénzt a vásárlóktól megkapta, de a terméket nem küldte el. A csalásra az esztergomi rendőrök derítettek fényt.

Kemma.hu

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 20 éves szabadszállási férfi ellen, aki a gyanú szerint különböző internetes oldalakon kínált telefonokat eladásra, a vételár átutalását követően azonban a termékeket nem küldte el a vevők részére.

A sértett január 2-án tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki egy internetes portálon encike176 azonosítóval telefont kínált eladásra, a vételár átutalását követően azonban a sértett hiába várta, a még tavaly november 19-én kifizetett termék nem érkezett meg. A rendőrök a bejelentés alapján széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek során azonosították a feltételezett elkövetőt. A 20 éves szabadszállási férfit az esztergomi nyomozók kérésére 2013. február 18-án a jászberényi rendőrök fogták el. Gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy 2012 novembere óta kínált eladásra különböző termékeket internetes oldalakon. Több alkalommal utaltak át számára a sértettek különböző összegeket, a meghirdetett termékeket azonban egyik vevő sem kapta meg.

A 20 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Emellett az Esztergomi Rendőrkapitányság további sértettek jelentkezését várja. Amennyiben a fenti azonosítóval rendelkező internetes eladó mást is hasonló módon megkárosított, jelentkezzen személyesen az Esztergomi Rendőrkapitányságon, vagy telefonon a 06-33/510-240-es telefonszámon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!