Kék hírek, bulvár

2013.02.26. 13:40

Jobb félni, mint megijedni

Címkék#Tata

Tartsuk nyitva a szemünket és zárva az otthonunkat! - talán így lehetne a legegyszerűbben összefoglalni, hogyan védekezhetünk a betörők ellen.

Sz. A.

A közelmúltban Tatán egy szemfüles helybélinek köszönhetően előbb elkaptak egy betörőt, mint hogy a betörést magát bejelentették volna a rendőrségen.

- Általánosságban elmondható, hogy a megye többi városához hasonlóan Tatán is emelkedett a betörések száma. Elsősorban a vagyonvédelemmel kevésbé ellátott területek, így például a hétvégi- és víkendházas övezetekben akadt több dolguk a rendőröknek. Hangsúlyozzuk: minél jobban óvjuk értékeinket, annál jobban megnehezíthetjük a bűnelkövetők dolgát - mondta Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, akitől azt is megtudtuk, hogy helybéli, és a városba utazó bűnelkövető is "dolgozott" a városban tavaly. A Tatán elkapott betörőre egy helybéli hívta fel a rendőrök figyelmét.

- Figyeljék a környéken felbukkanó idegeneket! Ha elutaznak otthonról, kérjék meg a szomszédot, hogy a postaládából szedje ki a küldeményeket, reklámújságokat. Ne tűnjön úgy, hogy hosszabb ideig üres a lakás. Főleg idősebbek esetében lehet hasznos, ha egy olcsó vezeték nélküli csengőt úgy kötnek be a másik házba, vagy lakásba, hogy a gomb megnyomásával jelezni lehessen a szomszédnak. Sokat számít azonban, ha élő kapcsolatot, tartunk fenn a szomszéddal. Segítünk egymásnak, beszélgetünk... - sorolta Léber Gabriella.

Úgy hírlik, az említett betörés környékén többször is láttak idegeneket a tömbökben, illetve azok körül. A rendőrség azt tanácsolja, hogy ha bármi gyanúst tapasztalnak, értesítsék a körzeti megbízottat, vagy az egyenruhásokat. Ha idegent látnak, jegyezzék meg arcukat, ruházatukat, ha idegen autót, akkor pedig a rendszámát például. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!