Kék hírek, bulvár

2012.12.12. 14:51

Pénzhamisítót keres a rendőrség

Hamis tízezer forintossal fizettek egy tatabányai üzletben. Szent István helyett Rákóczi arca volt a bankón.

kemma.hu

A férfi november 17-én délután vásárolt különböző ruházati cikkeket egy tatabányai üzletben, és készpénzzel fizetett. Az eladó a bankjegyek számolásakor vette észre, hogy az egyik bankjegy eltér a többitől. A papír minősége és mérete sem volt megfelelő, simább és kisebb volt, mint az eredeti. A vízjelen sem a megfelelő arc volt, Szent István helyett Rákóczi Ferenc, továbbá a fényes hologramos csík is csak rá volt ragasztva a papírra, ráadásul a festése is elmosódott volt.
Órákkal a vásárlást követően UV lámpa fénye alatt is megvizsgálták a pénzt és bizonyossá vált, hogy hamis, az eladó értesítette a rendőrséget, de a vevő ekkorra már messze járt.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 112-es és 107-es segélyhívók valamelyikén várja azok jelentkezését, akik tudják, ki fizetett a ha,is pénzzel. Bejelentés tehető továbbá bármely rendőrnél. A bejelentő adatait a rendőrség kérésre zártan, az ügytől elkülönítve kezeli. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!