Kék hírek, bulvár

2012.09.21. 06:49

Rendőrkézen a 15 éves sorozatbetörő

A 15 éves fiú négy napon belül a pékségbe és az élelmiszerboltba is betört. Mind a kétszer lebukott, de ennél több bűncselekmény róható a Komárom-Esztergom megyei Sárisápon élő srác számlájára.

kemma.hu

Nincs több dobása annak a 15 éves sárisápi fiúnak, akit szeptember 15-én szülei házának tetején megbújva találtak meg, miután betört és lopott a helyi pékségből. Szeptember 19-én ismét a rendőrségen volt egy újabb lopás miatt. A fiút őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

19-én a hajnali órákban csörömpölésre ébredtek a helyi élelmiszerbolt szomszédságában élők. A helyiek elsőként a polgármestert ébresztették, ő ért elsőként a helyszínre. A faluban lakókkal körbe járta az épületet és látta, hogy az üzlet hátsó falának ablakán próbált meg bejutni az elkövető, de nem sikerült neki. Ekkor figyeltek fel egy kapucnis felsőt viselő személyre, aki valamit vitt a kezében. Megszólították, mire menekülni kezdett és eldobta a kezében lévő tárgyakat.

A helyiek utolérték őt és elfogták. Ekkor szembesültek azzal, hogy ismét azt a 15 éves fiút érték tetten, akit pár nappal ezelőtt vittek el a rendőrök. A polgármester értesítette a Dorogi Rendőrkapitányságot. Megkérdezték a sráctól, honnan szerezte a menekülés közben eldobott dobozt, melyben cukorkák voltak, mire a fiú egy másik üzletre mutatott.

A fiút a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették. Eddig még nem volt bűntetve, de tekintettel arra, hogy a dorogi bűnügyi osztály 6 rendbeli betöréses lopás és 1 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette miatt eljárást folytat vele szemben, kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!