Kék hírek, bulvár

2012.09.11. 16:01

Öt év börtön az elrabolt ezresért

Első fokon, nem jogerősen öt év börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 21 éves szárligeti fiatalembert, aki augusztus 9-én kora este veréssel fenyegetett meg egy komáromi fiatalembert, hogy adja át a nála lévő ezer forintját.

kemma.hu

A rablót még aznap este elfogták a járőrök. A sértett által adott személyleírás alapján azonosították a komáromi vasútállomáson, majd előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

A 22 éves komáromi sértett a húgával tartott hazafelé, amikor a 21 éves szárligeti férfi vonatjegyre kért pénzt tőlük. A sértett először nem akarta odaadni másnapi ebédjének árát, de aztán az egyre erőszakosabb kéregető megszerezte a pénzt.

A rablót szeptember 10-én, gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A férfit  rablás bűntette miatt - mint különös visszaesőt - öt év börtönbüntetésre és hat év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte a komáromi bíróság, és elrendelte a korábban kiszabott nyolc hónap börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet nem jogerős, mert vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!