Kék hírek, bulvár

2012.09.14. 13:23

Majdnem kihűlt egy férfi Esztergom-Kertvárosban

Címkék#Esztergom

A kihűlés veszélye fenyegette azt a 65 éves dorogi férfit, akire állampolgár talált rá szeptember 13-án kora este Esztergom-kertvárosban. A férfi egy bokor tövében feküdt magatehetetlenül.

kemma.hu

A bejelentő az elmúlt napokban többször látta a férfit, azt gondolta róla, hogy hajléktalan, ezért nem zargatta. Kora este ismét elsétált arra és észlelte, hogy a férfi továbbra is ott fekszik. Mivel esett az eső, odament hozzá és észlelte, hogy a férfi nem érzi jól magát. Az állampolgár ekkor hívta az Esztergomi Rendőrkapitányságot és segítséget kért.

A járőrök gyorsan a helyszínre siettek. Kérdezgették, de a férfi válasz helyett csak azt nyöszörögte: segítsenek! A férfi régóta feküdhetett a bokor alatt, kezei el voltak kékülve, és teljesen átázott. Az idő közben helyszínre érkező mentősök is megvizsgálták. Sérülést nem találtak rajta, de életének megmentése érdekében azonnali orvosi kezelést tartottak szükségesnek, ezért kórházba szállították.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét a megváltozott időjárási körülményekre. Nem szükséges téli idő, mínuszok és hó, hogy az utcán élők egészségkárosodást szenvedjenek. A fenti esethez hasonlóan a Rendőrség kéri az állampolgárokat, tanúsítsanak fokozottabb figyelmet embertársaik iránt.

Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, kérjük hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy kollégáink értesíteni tudják a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthassanak a bajba jutottaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!