Kék hírek, bulvár

2012.09.06. 10:47

Fiatalok lopták meg a honvédséget

A 19 éves és a 24 éves férfiak bodzaszedés közben fedezték fel a volt kisbéri laktanyában a légvezetékeket. A zsákmánynak csak egy részét tudták elszállítani, mert lebuktak.

kemma.hu

Mintegy 300 méternyi alumínium légvezetéket lopott el két férfi a volt kisbéri laktanya területéről. Egy, a laktanya szomszédságában gazdálkodó ember szeptember 4-én fedezte fel, hogy valakik kárt okoztak a Magyar Honvédségnek; a Kisbéri Rendőrkapitányság nyomozói pedig már szeptember 5-én, vagyis 24 órán belül elfogták az elkövetőket.

A 19 éves kisbéri fiatalember és 24 éves barátja 150 ezer forint értékben tulajdonított el kábelvezetéket.
- Az volt a tervük, hogy eladják a szajrét. A vezetékekre hetekkel ezelőtt figyeltek fel, amikor bodzát szedtek az erdőszélen. Úgy gondolták ebből több pénzt lehetnek keresni, mint a bodza eladásából - mondta el a kemma.hu-nak Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfiak hazamentek, fűrészt vettek magukhoz, majd visszamentek a laktanyához. A vezetéket tartó oszlopokat kidöntötték a helyükről, majd lecsípték róluk a kábelt. 130 kilónyit tekertek össze, de egyszerre nem tudták elvinni onnan, ezért apránként akarták elszállítani.

Egy adagot kerékpáron vittek el, a többit elrejtették a bozótosban. Kétszer-háromszor fordulhattak, szeptember 5-én délelőtt azonban a rendőrök elfogták őket és lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellenük a Kisbéri Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!