Kék hírek, bulvár

2012.09.16. 10:21

Az esztergomi rendőrkapitányt is felmentették

Címkék#Esztergom

Sturcz Viktória alezredes 2010 decembere óta vezette az esztergomi rendőrkapitányságot. Szeptember 15-i hatállyal országos szinten tíz rendőrkapitány megbízását vonták vissza.

kemma.hu/MTI

Szombati hatállyal a balassagyarmati, a dunaújvárosi, az egri, az esztergomi, a fonyódi, a füzesabonyi, a siklósi, a szigetszentmiklósi, a szombathelyi és a dunakeszi rendőrkapitányok vezetői megbízását vonták vissza - olvasható az ORFK kommunikációs szolgálata által az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban. Az új vezetők kinevezéséig a kapitányságvezetők helyettesei irányítják az érintett rendőrkapitányságokat.

Sturcz Viktória 2010. decemberében váltotta az indoklás nélkül felmentett korábbi városi rendőrkapitányt, Varga Ferenc Csabát.

A mostani leváltások hátteréről annyit lehet tudni, hogy Pintér Sándor belügyminiszter utasítására az ORFK vezetője a rendőrség helyi szervei tevékenységének értékelése alapján felülvizsgálta "a leggyengébben teljesítő rendőrkapitányságok vezetőinek vezetői alkalmasságát".

Kifejtették, hogy a szervezetek értékelése során a szubjektív biztonságérzetet leginkább befolyásoló mutatókat vették figyelembe, egyebek mellett az egy hivatásosra jutó nyomozások és az eredményes nyomozások számát, a nyomozáseredményességi mutatót, a nyomozások időszerűségét, a felderítési eredményességet a tulajdon elleni szabálysértéseknél, az egy hivatásosra jutó szándékos bűncselekményen tetten értek számát, a személyi sérüléses közlekedési balesetek számának változását, valamint az önkormányzatok véleményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!