Kék hírek, bulvár

2012.09.06. 10:49

Akció közben buktak le a fémtolvajok

Címkék#Kesztölc

A Kesztölc, Lencsehegyi Bánya területén található raktárépület tetejének szigetelését bontotta meg két esztergomi férfi szeptember 5-én a kora reggeli órákban, de még aznap délelőtt elfogtak a rendőrök.

kemma.hu

 Egy 40 éves és egy 32 éves esztergomi férfit gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellenük.

 

Az épület tetejének horganylemezét feszítette le a két férfi, hogy azokat fémként értékesíteni tudják. A terület felügyelője fedezte fel a bűncselekményt és a két elkövetőt is látta, amint a bánya területén található domb teteje felé sétálnak. Azonnal hívta a rendőröket.

A gyors reagálásnak köszönhetően a rendőrök hamar a helyszínre értek, majd a dombtetőről meglátták a tolvajokat. A két férfi, amint megpillantotta a rendőröket, futásnak eredt, a rendőrök pedig utánuk.

- 250 méter után a férfiak két különböző irányba futottak tovább. A rendőrök azután szaladtak tovább, aki az erdő felé vette az irányt és néhány méter futást követően elfogták a 32 éves esztergomi férfit. Társát a nap folyamán találták meg és állították elő a rendőrök - részletezte Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A tolvajok kihallgatásuk során elmondták, hogy múlt héten egyszer már jártak a bánya területén. Kinéztek egy lapos épületet, felmásztak rá, majd kézzel felszakították a szigetelő bádog lemezeket. Összehajtották, majd kerékpáron hazatolták. Aznap éjjel kétszer is fordultak és ugyanezt próbálták meg szeptember 5-én is, de a rendőrök elfogták őket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!