Kék hírek, bulvár

2012.09.09. 09:12

150 kilós szarvas ugrott a kocsi elé

Soha nem látott még akkora szarvasbikát állította az a gépjárművezető, aki szeptember 8-án gázolt el egyet a majki úton. A balesetben szerencsére csak könnyebben sérültek meg a személygépkocsiban utazók.

kemma.hu

Az Opel Vectra Székesfehérvár felé tartott, mikor a majki úton hirtelen elé ugrott egy 150 kg-os szarvasbika. A jármű elütötte az állatot, mely az ütés következtében összetörtette az autó első és hátsó ablaküvegét. A járműben utazók az üvegszilánkoktól szenvedtek kisebb karcolásos sérüléseket. Az állat a helyszínen kimúlt.


 
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság fokozott óvatosságra inti a járművezetőket a „szarvasbőgés” ideje alatt. Ebben az időszakban sokkal nagyobb az esélye az úttesten áthaladó, az autó hangjától megriadó vad feltűnésének a közutakon.

Akár a nagyobb forgalmú utaknál is előfordulhatnak hirtelen átkelő állatok, ezért a szokottnál is óvatosabb. Körültekintőbb közlekedésre szólítja fel a járművezetőket a Rendőrség. Veszélyes útszakasznak minősülnek ilyenkor az erdőben futó, hegyi, kanyargós utak és azok az útszakaszok, ahol közlekedési táblák figyelmeztetnek a vad megjelenésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!