Kék hírek, bulvár

2012.08.06. 10:57

Dunába fulladt egy férfi Nyergesújfalunál

Egy hét alatt a második ember fulaldt vízbe Komárom-Esztergom megyében. Nyergesújfalun egy 56 éves férfi vesztette életét.

Kemma.hu

Múlt héten a tatai Öreg-tó, ezúttal pedig a Duna szedett áldozatot Komárom-Esztergom megyében. Egy 56 éves nyergesújfaui férfi volt meggondolatlan. Barátjával ment horgászni. Iszogattak, majd feltételezhetően felhevült testtel bement fürdeni. A többi horgász vette észre, hogy a férfit élettelenül viszi a Duna sodrása. Életét már sem barátja, sem pedig az időközben megérkező mentősök nem tudták megmenteni.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a Duna teljes szakaszán tilos a fürdőzés. Erre táblák figyelmeztetik az embereket. A tiltás a folyó veszélyes természetének az oka. Emellett természetéből adódóan veszélyes víznek minősülnek a bányatavak is, így az esztergomi Palatinus-tó is, bár ez a tó rendelkezik kijelölt fürdőhellyel és ennek megfelelően kiépített infrastruktúrával, fizetett úszómesterrel.

A fürdőzésnek nyáron ellenőrzött körülmények között is vannak veszélyei. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az állampolgárokat, hogy fürdőzéskor, vízibiciklizéskor, csónakázáskor a gyerekek is tartsák be a rendszabályokat. Azok, akik nem tudnak úszni, feltétlenül vegyék fel a mentőmellényt. Kerüljék a bányatavakat, csak a kijelölt helyeket vegyék igénybe fürdőzés céljából. Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs illetve szívelégtelenség miatt következik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!