Kék hírek, bulvár

2012.02.07. 11:12

Emberéleteket veszélyeztetett a fagy

Komárom-Esztergom megyében egy nap alatt öt embert mentettek meg a fagyhaláltól a rendőrök.

kemma.hu

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu-nak elmondta: Esztergomban egy hajléktalan asszonyhoz riasztották a járőröket a Schweidel József utcában található régi vasúti házhoz. Az asszony kérte a rendőröket, hogy vigyék őt meleg helyre, így a Máltai Melegedőbe szállították.

Tatabányán a vasút melletti trafóházaknál találtak egy földön fekvő férfit, akit a mentők kórházba szállították. Szintén a kórházban kötött ki az az 54 éves vérteskethelyi férfi is, aki gyalog indult el patárpusztai otthonából Tatabányára. Műtét várt rá, de a nagy hóban „elakadt”, végül a helyi körzeti megbízott vitte be a Szent Borbála Kórház baleseti ambulanciájára.

Egy 57 éves tatabányai férfi élettársa kedd hajnalban kért rendőri segítséget. Egy fűtetlen kisházban húzták meg magukat és itallal próbálták "fűteni" testüket. Az asszony hajnalban vette észre, hogy élettársán a kihűlés nyomai látszanak és ő maga is melegre vágyott. A férfit kórházba vitték, az asszonyt pedig a Krízisközpont melegedőjébe.

A következő napokban még szükség lesz a lakossági összefogásra azokért az embertársainkért, akik fedél nélkül maradtak, vagy alacsony jövedelmük miatt fűtetlen otthonukban kénytelenek átvészelni a telet. Rajtunk is múlhat, hányan élik túl a még napokig tartó zord időt.

- Hideget és további havazást jeleznek előre a következő napokra a meteorológusok, ezért a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság azokat a helyeket, ahol gyakran fordulnak meg hajléktalanok, visszatérően ellenőrzi és szükség esetén segítenek a bajba jutottakon. A rendőrség elsősorban azt szeretné megelőzni, hogy a hajléktalanok bűncselekmények áldozataivá váljanak, illetve, hogy a fagy miatt tartós egészségkárosodást szenvedjenek, vagy esetleges fertőző betegség esetén veszélyeztessék környezetüket - tette hozzá Léber Gabriella.

A kihűlés veszélyének főként az utcán élők vannak kitéve, de a lakókörnyezetben előfordulhatnak olyanok is, akik nehéz anyagi körülmények között élnek és fűtetlen otthonukban szintén fennáll a kihűlés veszélye. Amennyiben ilyen esetet látnak, tapasztalnak, kérjük haladéktalanul hívják a 107-es vagy 112-es segélyhívók valamelyikét, hogy kollégáink értesíteni tudják a megfelelő hatóságot, vagy további segítséget nyújthassanak a bajba jutottaknak.

További részletek a szerdai 24 Órában!
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra önnek is jár!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!