Kék hírek, bulvár

2011.09.06. 15:10

Elkapták az újságpénzt szedő szélhámost

Hónapokon át borzolta a kedélyeket a 24 Óra Komárom-Esztergom megyei napilap nevében előfizetési díjakat begyűjtő csaló, de végre elkapták a rendőrök.

kemma.hu

Szinte valamennyi közüzemi szolgáltató munkatársának kiadta már magát az a 26 éves vértestolnai férfi, akit a napokban vett őrizetbe a Tatabányai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A férfit szombaton előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A trükkös veszte az lett, hogy a 24 Óra Komárom-Esztergom megye lap munkatársának adta ki magát, s így pénzt csalt ki idősektől, illetve az előfizetői szerződésekre hivatkozva elterelte áldozatai figyelmét és meglovasította értékeit.

A sértettek egy elkövetőről, egy fiatal férfiról adtak személyleírást a nyomozóknak, akik sorra vették azokat a személyeket, akiknek korábban hasonló bűncselekmények miatt már akadt dolguk a hatósággal. Így jutottak el a 26 éves vértestolnai férfihoz, aki ellen a tatai és a komáromi rendőrkapitányságokon is eljárás folyik vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt és aki 4 hónapja már járt a Tatabányai Rendőrkapitányságon is.

Léber Gabriella a Kemma.hu-nak kiemelte: a férfi gyanúsítotti kihallgatása során a férfi elmondta, hogy egy idős hölgytől 4300 forintot kért el a napilap előfizetésére, majd a figyelmét elterelve eltulajdonította bankkártyáját is. Egy idős férfit is megkárosított, harmadjára is sikerült átvernie és elvenni tőle 115 ezer forintot. Az első két eset miatt már felelősségre vonták, jelenleg az ítéletére vár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!