Kék hírek, bulvár

2011.07.09. 08:27

Tűzgyújtási tilalom

Címkék#Tűzesetek

Tűzgyújtási tilalmat rendelt el a vidékfejlesztési miniszter.

Kemma.hu

Magyarország erdeiben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes idÕjárás miatt fokozott tÛzveszély alakult ki, ezért az erdÕkre, valamint az erdÕterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre - átmeneti idÕre – július 8-tól a vidékfejlesztési miniszter általános tÛzgyújtási tilalmat rendelt el.

A tilalom idején tilos a tÛzgyújtás a fentebb felsorolt területeken kijelölt tÛzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.
 
A hatóságok felhívják a közúton és vasúton utazók, a természetben kirándulók, valamint a mezÕgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek környezetükre, az égÕ cigarettát ne dobják el, mert ez kiemelkedÕ tÛzveszéllyel jár vagy akár egy üvegdarabon fókuszálódó napsugár is nagy kiterjedésÛ tüzekhez vezethet. A kiszáradt árokparton, a vasúti töltések és utak mellett keletkezÕ tüzek sok esetben nem csak a közlekedést, hanem közvetlenül erdÕ- és mezÕgazdasági területeket is veszélyeztetnek.
 
Aki a tÛzvédelmi rendelkezéseket, azaz a tÛzgyújtási tilalmat megszegi, szabálysértést követ el. Az elrendelt tÛzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.
 
További információkat találnak az erdÕtüzek elleni védekezésrÕl a BM Országos Katasztrófavédelmi FÕigazgatóság honlapján a www.katasztrofavedelem.hu oldal lakossági információk, katasztrófa-típusok menüpont alatt.

Kemma.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!