Kék hírek, bulvár

2011.07.13. 13:31

Percek alatt elkapták a tolvaj testvéreket

Címkék#oroszlány

Fiatalok hathatós közreműködésének, valamint a járőrök gyors reagálásának köszönhetően sikerült kedd késő este elfogni azt a dunaújvárosi férfit és oroszlányi nőt, akik Dunaújvárosban kizsebeltek egy idős férfit. Elfogásukat térfigyelő kamera rögzítette.

Kemma.hu

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletese kedden este 22 óra 45 perckor vette a bejelentést a zseblopásról. Egy fiatal nő telefonált be a rendőrségre azzal, hogy két barátjával szemtanúja volt annak, hogy egy férfi és egy nő kizsebel egy idős urat.

Mint később kiderült, a férfi és nővére cigit kérve lépett oda az ittas, idős úrhoz, majd amikor az adott nekik, tüzet kértek tőle. A sértett erre közölte, hogy az nincs nála. A férfi ekkor annyit mondott, „akkor majd én keresek”, majd belenyúlt az idős férfi nadrágjának a zsebébe, ahonnan kivette annak pénztárcáját, a benne lévő 8 000 forinttal valamint iratokkal együtt.

Az egész jelenetet látva, ekkor szólt rájuk a közelben lévő három fiatal, mire a férfi és a nő futásnak eredtek.

A három fiatal közül a két férfi követte és mondták, hogy adják vissza a sértett pénzét. Ők azonban ezzel mit sem foglalkozva tovább siettek. Útközben eldobták ugyan a férfi tárcáját, de a pénz már hiányzott belőle. 

A bejelentést követően perceken belül helyszínre érkező rendőrök végül a testvérpárt az Esze Tamás utcában fogták el. Ezt rögzítette a város egyik utcában elhelyezett térfigyelő kamerája.        

A nő zsebéből előkerült 9 500 forint, közötte azok a címletű bankjegyek, amelyeket az idős férfitől vettek el. Menekülés közben ugyanis azokat átadta a nővérének. A pénzt a rendőrök lefoglalták.

A 38 éves dunaújvárosi férfit és a 39 éves oroszlányi nőt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A nyomozók a sértettnek visszaadták 8 000 forintját, míg az 1 500 forintot a nő kapta vissza.

Dunaújváros rendőrkapitánya levélben köszönte meg a három fiatalnak a bűncselekményt követő azonnali bejelentést, valamint az elkövetők elfogásában nyújtott közvetett közreműködést.

Ezen eset kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy értékeikre nagyon figyeljenek oda! Lehetőség szerint irataikat és készpénzüket ne együtt tárolják! Ha ismeretlenek leszólítják önöket, legyenek velük szemben óvatosak és elővigyázatosak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!