Kék hírek, bulvár

2011.07.20. 09:16

Kamerák a közbiztonságért

Címkék#Lábatlan

Új térfigyelő rendszer vigyázza a rendet Duna-parti városban.

F. K.

 Az már eddig is kiderült, hogy a korszerű hálózat éjszaka is képes jó minőségű felvételeket készíteni és rögzíteni. Az öt kamerát a közterület rendőrséggel egyeztetett pontjaira telepítették.

Felszerelésükre a Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány közreműködésével volt lehetőség. A cél a nagy forgalmú csomópontok, illetve oktatási intézmények és egyéb belterületek zártláncú megfigyelése a bűnmegelőzés, a vagyonvédelem, illetve a bűnesetek utólagos felderítésének segítése céljából.

Mint megírtuk, az Esztergomi Többcélú Kistérségi Társulás beruházásában már két év óta működik kamera a Rákóczi Ferenc úton. Az új rendszer telepítése során ezt a minden látót áthelyezték, a fontos közterületen a régi masina üzemel a komplex rendszer keretében. A hálózat anyagi források függvényében tovább fejleszthető.

Azok a felvételek, amelyeket a rendszer rögzít, egy hónapon át megtekinthetők, ezt követően valamennyit törlik. A pillanatnyi képeket a nyergesújfalui rendőrőrsön várhatóan rövidesen élőben is láthatják az arra jogosultak. A hálózat költségeit az önkormányzat fizeti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!