Kék hírek, bulvár

2011.07.04. 12:49

500 euróért adta kölcsön a volt csaját

Indiai kendert termesztett a pincéjében az a 26 éves környebányai férfi, akit emberkereskedelem megalapozott gyanújával vettek őrizetbe Komárom-Esztergom megyében.

kemma.hu

 A 26 éves környebányai férfit emberkereskedelem megalapozott gyanújával vették őrizetbe a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az NNI munkatársai - tájékoztatta a Kemma.hu-t Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A 26 éves férfit kábítószerrel való visszaélés bűntettével is gyanúsítják.

A férfi 500 eurót kapott volna azért, hogy egy hétvégére „áruba bocsássa” volt barátnőjét. A 18 éves lányt Bécsbe vitték volna bártáncosnőnek, ahol - ha igény mutatkozott volna rá - szexuális szolgáltatásokat is vállalhatot volna. Az üzlet végül meghiúsult, a férfit ugyanis még az előtt elfogták a rendőrök, hogy a nőt kivitték volna az országból.

A gyanúsított gépjárművének átkutatása során a nyomozók lefoglaltak 450 euró készpénzt. A fent említett összeg azért nem volt teljes, mert a férfi 50 eurót adott volt párjának, hogy legyen nála pénz, ha Bécsben szüksége lenne valamire.

A nyomozók a gyanúsított ruházat is átvizsgálták, ahonnan egy zacskóban ismeretlen eredetű növényi származék került elő. Kábítószerre gyanakodtak, és ezt a gyanút az is megerősített, hogy a férfi szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki a gyorsteszt.

Az előzményeket ismerve a gyanúsítottnál tartott házkutatás során a pincében egy indiai kender-ültetvényt fedeztek fel a nyomozók. Bár a „növénytermesztés” körülményei nem utaltak profi munkára, a gyanúsított elmondása szerint így is sikerült kétszer „szüretelnie”.

A pincében talált növény kábítószer-hatóanyagtartalmát és mennyiségének pontos megállapítását igazságügyi szakértő vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!