Kék hírek, bulvár

2011.05.26. 15:37

Két év felfüggesztett a rossz helyre csúsztatott tízezresért

A 39 éves győri motoros azt hitte, máshogy is elintézheti stiklijeit, ezért megpróbálta lefizetni a komáromi rendőröket.

kemma.hu

A társadalom egészére jelent veszélyt az, aki rendőrt próbál megvesztegetni. A korrupció elleni harcot a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság is az elsődleges feladatai közé sorolja.  Jól példázza ezt az is, hogy csütörtökön a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság példaértékű ítéletet hozott egy múlt csütörtökön történt eset kapcsán.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Kemma.hu-nak elmondta: a 32 éves győri férfit azért ítélték el, mert május 19-én Komáromban tízezer forintot ajánlott fel a vele szemben intézkedő rendőröknek szabálysértése eltussolásáért.

A motoros rendszámtáblája nem hivatalos helyen kiállított hatósági jelzés volt, ráadásul egy műanyag lemezből készítették, ezért az intézkedő rendőrök közölték a férfival: szabálysértési és bűntető eljárást is kezdeményeznek vele szemben. Előbbit azért, mert a záróvonalat átlépve előzött, utóbbit pedig egyedi azonosító jel meghamisítása miatt.

A járőrök a vesztegetés kísérletét azonnal jelentették, a férfit őrizetbe vették, majd vesztegetés gyanúja miatt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Csütörtökön délelőtt gyorsított eljárással állították bíró elé. A férfit a megyei bíróság első fokon 2 évi börtönbüntetésre ítélte, melynek a végrehajtását 5 évre felfüggesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!