Kék hírek, bulvár

2010.08.21. 12:39

Nyolcvanszor szúrta meg a gyerekeket az ácsi gyilkos!

Címkék#Ács

Az ORFK szerint a nevelőapa felelős az ácsi családi gyilkosságért. A 28 éves férfi előbb élettársát késelte meg, majd annak gyermekeit. Az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50 szúrásnyomot találtak. A rendőrség szerint a férfit múlt héten egy öngyilkossági kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap önszántából távozott - írja az origo a Független Hírügynökségre és az MTI-re hivatkozva.

origo.hu

A nevelőapa a felelős az ácsi gyilkosságokért - hangsúlyozta az ORFK szóvivője szombati tájékoztatóján. Makula György azt mondta, a 28 éves férfi előbb élettársát ölte meg, majd annak két gyermekét ölte meg késsel. Ismertetése szerint a férfi megvárta, míg a család aludni megy, ez után ölte meg a családot.

Az asszonnyal 12 késszúrással végzett. "A helyszíni szemle alapján a nő felébredt és megpróbált védekezni" - tette hozzá. Az elkövető ezt követően átment egy másik szobába, ahol a gyerekek aludtak, és velük is végzett. Az egyik kisfiú testén 30, a másikon 50 szúrásnyomot találtak. "Végezetül a férfi megfürdött, tiszta ruhát vett, és felakasztotta magát" - közölte a szóvivő.
 
Makula azt mondta, hogy a gyilkosságok a családi ház felső szintjén történtek. A férfi minden áldozatával másik késsel végzett, és ezeket otthagyta a holttestek mellett. "Egyúttal négy másik kést helyezett el a felső szintre vezető lépcsőn" - tette hozzá. A szóvivő a tett feltételezhető okaként a család kilátástalan anyagi helyzetét, illetve a pár megromlott élettársi viszonyát nevezte meg.

A 28 éves férfi testvére szerdán többször is próbálta hívni a családot, majd miután nem tudott velük telefonon beszélni, csütörtökön elment a házukhoz. Az épületbe nem sikerült bejutnia, ezért hívta a rendőröket, akik betörték az ajtót, és ekkor tárult a szemük elé a szörnyű látvány.

Makula szerint az elkövetés idejét igazságügyi orvos szakértő vizsgálja, de támpontot nyújthat, hogy kedden este még látták a családot a ház udvarán, szerdán viszont már nem. A szóvivő egyaránt cáfolta azokat a felröppent híreket, hogy az ORFK magához vonta volna a nyomozást, hogy a helyszínen lett volna egy ötödik személy is, illetve, hogy amikor kollégái bejutottak a házba, még bárki élt volna az áldozatok közül.

A szóvivő azt mondta, a férfit múlt héten szombaton egy öngyilkossági kísérlet után beszállították az esztergomi kórházba, de onnan másnap önszántából távozott. Arra egyelőre nem tudott válaszolni, hogy a kórház eljárását vizsgálják-e, ahogy arra sem válaszolt, hogy a gyermekek felébredtek-e a dulakodásra. Azt viszont elmondta, hogy a férfi nem hagyott búcsúlevelet.

A rendőrség csütörtökön talált négy holttestet egy, a Komárom-Esztergom megyei Ácson található lakóházban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!