Kék hírek, bulvár

2010.08.24. 14:13

Ehhez már pofa kell! Elkaszinózta a rokkant bácsi pénzét

Egy rokkant, idős férfit fosztott ki egy fiatalember Tatabányán. A támadó tudta, hogy áldozata nem tud egyedül felkelni az ágyból, így gond nélkül kutatott a házban pénz után. A lopott összeget egy kaszinóban mulatta el.

Kemma.hu

Rokkant férfit lopott meg az ismert tolvaj. A 33 éves tatabányai férfi kihasználta a sértett idős korát és mozgáskorlátozottságát, és így 88 ezer forintot vitt el a házból. A Tatabányai Rendőrkapitányság kezdeményezte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Léber Gabriellától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől úgy tudjuk, lefekvéshez készülődött az idős férfi augusztus 20-án, amikor kopogást hallott a bejárati ajtón. A támadója azt sem várta meg, hogy a ház ura betessékelje, azonnal benyitott. Ismerte a járást, korábban alkalmi munkát vállalt a mozgáskorlátozott sértettnél, de hónapok óta nem látták őt a környéken.

Négyezer forintot akart kölcsön kérni, de a bácsi nem adott neki pénzt. A férfi nem teketóriázott, kihasználva, hogy a sértett egyedül nem képes felkelni az ágyból, kinyitotta a szekrényeket, ahol az egyikben megtalálta a pénzt. Utóbb kiderült, hogy a pénz szerencsejátékra kellett a gyanúsítottnak, a bűncselekmény elkövetése után egy kaszinóba vezetett az útja, ahol eljátszotta az egész összeget.

A Tatabányai Rendőrkapitányság vasárnap találta meg a 30 éves tatabányai férfit, akit őrizetbe vett és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A gyanusítottnak nem ez volt az első balhéja. Korábban is követett már el vagyon elleni bűncselekményeket és jelenleg is több eljárás van folyamatban ellene.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!